ISTRČAO SEDAM MARATONA U SEDAM DANA DA SPASI PRIJATELJA! Ovaj ragbista je pravi heroj VIDEO
Foto: Printscreen

BRAVO, čoveče!

ISTRČAO SEDAM MARATONA U SEDAM DANA DA SPASI PRIJATELJA! Ovaj ragbista je pravi heroj VIDEO

Ostali sportovi -

Legenda ragbija u Engleskoj Kevin Sinfild postao je pravi heroj tako što je pronašao sjajan način da pomogne obolelom prijatelju.

Sinfild je pokušavao da sakupi novac za lečenje bivšeg saigrača iz ekipe Lids Rinos Roba Baroua, kojem je dijagnotikovano opasno oboljenje nerava koje ga je prikovalo uz kolica.

Njegovom prijatelju trebao je novac za lečenje, a Kevin je došao na ideju da istrči sedam maratona u sedam dana sa ciljem da na ta način sakupi 77.777 funti.

Sve je bilo u znaku broja "sedam", koji je Rob nekada nosio na dresu. Kevin Sinfild je čak trčao u staroj majici sa tim brojem, koju je njegov prijatelj nosio na terenu.

Počeo je da trči, a mediji su pratili njegov poduhvat. Uplate su počele da stižu sa raznih strana, a Kevin nije ni mogao da sanja da će količina novca znatno premašiti zacrtani iznos. Prosto nije mogao da veruje da je na račun njegovog druga stiglo milion i četiri stotine hiljada funti!

- Bio sam šokiran i presrećan. Na početku sam bio zabrinut da li ću uopšte moći da sakupim 77.777 funti. Uplašio sam se da je to možda preveliki zalogaj. Nisam mogao ni da spavam, iako sam svake večeri bio iscrpljen posle istrčanog maratona - rekao je Sinfild za Dejli mejl, a otkriva da mu je drugar davao najveću snagu:

- Dobijao sam poruke od njega, hvala svima koji su trčali uz mene i tako mi davali podršku. Poslednji maraton bio je posebno težak, osećao sam bolove u celom telu, znao sam da će to biti pakleno. Rob me dočekao na kraju petog maratona i tada sam znao da ne mogu da stanem.

Oboleli ragbista Rob Barou ponosan je na svog prijatelja i bivšeg kapitena:

- Kevin je veliki čovek, inspirisao me je da i ja u mojoj borbi budem uporan, kada on nije stao, neću ni ja - poručio je on.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track