RUSKINJE ŠOKIRALE SVET! Skandalozno ponašanje njihovih rukometašica: Rivali traže da budu IZBAČENE sa prvenstva! FOTO
Foto: Printskrin

ep u rukometu

RUSKINJE ŠOKIRALE SVET! Skandalozno ponašanje njihovih rukometašica: Rivali traže da budu IZBAČENE sa prvenstva! FOTO

Ostali sportovi -

U toku je Evropsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj.

Ono se odigrava pod specifčim uslovima zbog pandemije koronavirusa.

U centru pažnje je reprezentacija Rusije na koju se rivali okomili posle dva uočena incidenta u vezi sa pravilima ponašanja oko prevencije širenja SARS-CoV-2 tipa korona virusa.

Najpre su Šveđani tražili kaznu za Ruse jer im se selektor "rukovao van dozvoljene zone", a onda su Norvežani zahtevali izbacivanje "zbornaje komande" jer su dve ruske rukometašice objavile snimak na kome se vidi kako su istom kašikom jele, naizmenično.

Švedska selekcija je uložila žalbu kada je primetila da je na kraju prve faze šampionata selektor Rusa Ambros Martin napustio deo terena predviđen za stručni štab i otišao da se rukuje - sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza Rusije, Denisom Bogomolovim.

Naizgled, ne baš uobičajena žalba Šveđana, jer se radi o dvojici muškaraca koji su zajedno doputovali u Dansku na prvenstvo "starog kontinenta", zapravo je urodila plodom - jer je selektor zaistao smeo da bude samo u određenoj zoni, a kako ju je napustio, Savez za koji radi moraće da plati kaznu od evropske rukometne organizacije.

Međutim, druga je stvar sada već izbrisani Instagram video snimak, na kome se videlo kako dve ruske rukometašice "prkose koroni" tako što su jednom kašikom naizmenično ručale.

"Šokantno ponašanje. Protiv idiota i gluposti nemoćni su i bogovi. Ako postoji ikakva mogućnost da se ova ruska reprezentacija izbaci sa takmičenja, neka se to i dogodi", napisao je norveški rukometni stručnjak, sada novinar Ole Erevik.

Rusi se, naravno, prave kao da se ništa nije dogodilo jer snimak više ne postoji na Instagramu, a izgleda da ga niko iz evropske kuće rukometa nije video "na vreme", niti ga je neko "skinuo" na svoj uređaj. Otuda i reči portparola ruske reprezentacije, Dmitrija Hrističa:

"Iskreno, potpuno su nam sulude te tvrdnje da nas treba izbaciti. Naš tim se ponaša u skladu sa svim preporukama i obavezujućim propisima, kako u hotelu u kome smo kao u 'mehuru', tako i u hali gde igramo", rekao je ruski portparol.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track