SVE ZBOG OBJAVE NA INSTAGRAMU: Timiju Zajcu opomena pred isključenje iz reprezentacije Slovenije!
Foto: EPA/DANIEL KOPATSCH

HIT

SVE ZBOG OBJAVE NA INSTAGRAMU: Timiju Zajcu opomena pred isključenje iz reprezentacije Slovenije!

Ostali sportovi -

Disciplinska komisija Skijaškog saveza Slovenije odlučila je danas da izrekne opomenu pred isključenje iz reprezentacije, ski skakaču Timiju Zajcu posle njegovog ispada u Planici na Svetskom prvenstvu u ski letovima prošle nedelje.

Posle prve dve pojedinačne serije u Planici, Zajc je na Instagram profilu napisao da glavni trener Gorazd Bertoncelj treba da preuzme odgovornost za loše rezultate slovenačkih skakača, nakon čega je Bertoncelj u subotu inicirao da se Zajc suspenduje sa Svetskog prvenstva, preneo je slovenački javni servis.

Kako je saopšteno, Komisija je pažljivo razmotrila sve izveštaje i zapisnike dogadjaja koji se dogodio u petak, po završetku prvog dana Svetskog prvenstva u Planici. Prihvatila je izvinjenje koje je Zajc pismeno prosledio savezu i javnosti. Obavljen je i razgovor sa sportistom, gde je izneo svoje činjenice i takodje se izvinio komisiji. Nakon pažljivog razmatranja svih činjenica, komisija je takmičaru izrekla opomenu pred isključenje iz nacionalnog tima na odredjeno vreme ili na trajno.

"Poverenje u rad se može izgubiti, ali poštovanje nikada ne sme biti izgubljeno. Pozitivnim smo ocenili izvinjenje Zajca, koji je nakon malo razmišljanja shvatio da je pogrešio. Uprkos kazni koju smo izrekli, suština Skijaškog saveza Slovenije nije da kažnjava. Očekujemo da će Zajc pristupiti radu i odnosima u nacionalnom timu na način primeren vrhunskom sportisti, u skladu sa etičkim normama koje važe u svetu sporta. U znak poštovanja dajemo mu priliku da to dokaže", rekao je predsednik Skijaškog saveza Slovenije Enzo Smrekar.

Bertoncelj je nakon ovog istupa odlučio da se povuče sa mesta glavnog trenera Slovenije, a novi trener je Robert Hrgota.

Naredno takmičenje u Svetskom kupu u ski skokovima održava se u švajcarskom Engelbergu, sledećeg vikenda.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track