SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Srpska ekspedicija u nordijskom skijanju stigla u Drezden! FOTO
Foto: Privatna Arhiva

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Srpska ekspedicija u nordijskom skijanju stigla u Drezden! FOTO

Ostali sportovi -

Nakon uspešno odrađenog takmičenja svetskom kupu u Drezden i mini priprema u Obertilijahu srpka delegacija u nordijskom trčanju stigla je u Davos gde naše predstavnike očekuju nova takmičenja u najkvalitetnijem rangu ove discipline. Podsetimo Maida Drndić i Anja Ilić zauzele su 49. i 50. mesto u kvalifikacijama sprinta a dan kasnije u trci na 10km, bile su još bolje plasirane. Maida Drndić je bila 46. a Anja Ilić 48. i to su ima najbiolji pojedinačni plasmani na nekom takmičenju u okviru svetskog kupa. Treći člna delegacije Srbije , koju predvodi selektor Mina Ilić, Miloš Milosavljević bio je u sprintu 78. a na trci od 15km 75.

nordijsko skijanje
foto: Privatna Arhiva

U pauzi između dva vikenda svetskog kupa srpski nordijci su bili u Obertilijahu i prema rečima MIne Ilić, seletorke reprezentacije cilj je da u Drezdenu još malo poprave plasman. “Posebno se spremamo na tim sprint gde će Maida i Anja pokušati da postignu najbolji rezultat u toj disciplini u istoriji srpske reprezentacije. Svo troje naših takmičara učestvovaće i u pojedinačnoj kankurenciji.”

Biće to poslednji nastup nordijaca u ovoj kalendarskoj godini, nakon Drezdena sledi pauza do 1. januara kada počinje tradicionalno ovogodišnje takmičenje Tur de ski.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track