Novaković u finalu

Uspešan

Novaković u finalu

Ostali sportovi -
Finale je na programu u subotu od 10 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu

Srpski olimpijac Marko Novaković plasirao se u finale Olimpijskih igara u disciplini kajak jednosed, trka na 200 metara.Novaković, aktuelni prvak Evrope, je u svojoj grupi do cilja stigao drugi, odmah iza svetskog šampiona Eda Mekivera iz Velike Britanije. Mekiver je do cilja stigao 35,087 sekundi posle starta, a Novaković je imao rezultat koji je bio samo za 125 hiljaditih delova sekunde slabiji (35,212). Na kraju svih kvalifikacionih trka ispostavilo se da je ovo bila najbrža, pa je Marko Novaković sa drugim najboljim rezultatom od svih učesnika prošao u polufinale.

U polufinalu je Novaković bio treći u svojoj grupi i prošao u završnu borbu za medalju. Najbrži je bio Kanađanin De Jong sa 35,595 sekundi, drugi je bio Španac Kravioto (35,597), a Novaković treći sa rezultatom 36,293, koji je bio slabiji za sekund od njegovog ostvarenja u kvalifikacijama. Dalje je prošao i Rus Salahov (36.312).

Finale je na programu u subotu od 10 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Marko Novaković je posle trke rekao da mu je bilo teško u polufinalnoj trci na 200 metara, ali da je želeo da pokaže da nije slučajno došao na Olimpijske igre u Londonu. Na pitanje novinara da li je moguće da u sutrašnjem finalu osvoji medalju, Novaković je odgovorio:

"Sve je moguće". "Bilo je teško. Trudio sam se da opravdam poziv i da pokažem da nisam ovde slučajno. Kao što sam rekao i pre Olimpijskih igara, daću sve od sebe za finale, i to se desilo. Sada ću gledati samo da uživam, da guram sa tim takmičarima. Može svašta da se dogodi, neću posustajati do poslednjeg zaveslaja", rekao je Novaković. Bečejac koga u klubu zovu "Hulk", rekao je da poštuje rivale i da ga ne opterećuje titula evropskog prvaka.

"Svi finalisti su super momci. Imam veliko poštovanje prema njima. Trudiću se da dam sve od sebe i nadam se da će ljudi u Srbiji biti zadovoljni... Nije mi bitno koja sam staza, to mi ne smeta", kazao je Novaković.

On je rekao da mu je žao što nije u Olimpijskom selu, ali da je možda korisnije što je smešten izvan njega.

"Malo mi je žao što nisam u Olimpijskom selu. Bio sam tamo i lepo je, ali možda je i bolje što smo ovde, zabačeni. Mogu da se odmorim, naspavam, tiše je. To je dobro", kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track