OVO JE NEZAMISLIVO: Velika NFL zvezda opušteno pušila cigaretu u poluvremenu Superboula! FOTO
Foto: AP

NEKA DRUGA VREMENA

OVO JE NEZAMISLIVO: Velika NFL zvezda opušteno pušila cigaretu u poluvremenu Superboula! FOTO

Ostali sportovi -

Profesionalni sport danas je veoma surov, iako je javna tajna da mnoge zvezde koriste doping i ko zna šta sve ne, izbio bi pravi skandal kada bi ih uhvatili kako u pauzi utakmice puše cigarete.

A pre pola veka je to bilo sasvim normalno. O tome najbolji svedoči fotografija nekadašnjeg NFL superstara Lena Dousona, koji je najveći trag ostavio kao kvoterbek Kanzas Siti Čifsa 60-tih godina.

Fotka prikazuje Dousona kako na poluvremanu finalnog NFL meča 15. januara 1967. opušteno uživa u cigareti. Bio je to prvi ikada odigrani Superboul, a Čifsi su doživeli ubedljiv poraz od Grin Bej Pekersa - 10:35.

Ipak, više od činjenice ko je bio šampion, ostala je upamćena scena koja danas izgleda nerealno.

- Tada to nije bilo ništa neobično, više od pola ekipe je pušilo. Ponekad, kada biste ušli u svlačionicu, ne biste videli mnogo toga od dima. Mislim da Len nije bio jedini ko je zapalio cigaretu u poluvremenu tog Superboula. Tih godina nije se toliko potezalo pitanje zdravlja i nikotina, uglavnom smo svi počeli da pušimo sa 13 godina, pa i ranije - priča nekadašnji Dousonov saigrač Fred Arbanas.

Današnjim zvezdama Čifsa fotografija deluje kao da je iz nekog filma.

- Ovaj čovek je legenda, hm,možde bi trebalo i da Pet Mahoms uradi isto, to bi bio štos. samo nemojte da ga pitate da to uradi - uz osmeh kaže hvatač Tajrik Hil za Jahu sports.

Hil zna da je Douson jedan od idola fantastičnog kvoterbeka Čifsa Patrika Mahomsa. Uostalom, Mahoms je pred prošli Superboul, kada je svoj tim vodio do titule, nosio crvenu duksericu sa printom čuvene fotografije.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track