OPROSTI IM, BOŽE, NE ZNAJU ŠTA RADE: Basnoslovne sume novca daju na satove, Mejveder iskeširao 18 MILIONA DOLARA za čuku!
Foto: EPA/ANDY RAIN, AP/David Richard, Instagram

bahato

OPROSTI IM, BOŽE, NE ZNAJU ŠTA RADE: Basnoslovne sume novca daju na satove, Mejveder iskeširao 18 MILIONA DOLARA za čuku!

Ostali sportovi -

Era moderne tehnologije donela nam je mogućnost da pogledom u mobilni telefon znamo tačno vreme, ručne časovnike gotovo niko više ne koristi za ono za šta su zapravo namenjeni.

Oni već godinama služe samo kao pokazatelj statusa osobe koja ih nosi, postali su stvar prestiža, a veliki je broj onih koji na osnovu izgleda i procene vrednosti ove spravice procenjuju i ljude koji je nose.

Svojim novim prestižnim simbolom pre nekoliko dana pohvalio se čuveni UFC borac Konor Mekgregor, koji je sat platio tričavih milion dolara (ima i skuplje u kolekciji), a mi smo istražili koji to sportisti najviše vrede ako je suditi po ovom statusnom simbolu. Ubedljivo najvredniji sat u svojoj kolekciji ima američki bokser Flojd Mejveder, a za njegovu "čuku" od 18 miliona dolara Srbin s prosečnom platom morao bi da radi otprilike 3.500 godina.

Flojd Mejveder/Boks - 18 miliona dolara

Flojd Mejveder
foto: Instagram

Samo ime "Billionaire watch" pokazuje o kakvoj se stvarčici radi. Napravljen je od 260 karata oštro sečenih dijamanata, a čak i narukvica ima set ovog dragog kamenja.

Konor Mekgregor/UFC - 2,7 miliona dolara

Konor Mekgregor
foto: Instagram

Ova igračka ima ukupno 342 "nevidljivo" postavljena dijamanta na pozadini, a brojčanici imaju još 133 dijamanta u obliku trougla.

Odel Bekam mlađi/Američki fudbal - 1,95 miliona dolara

Odel Bekam
foto: AP/David Richard

Napravljeno ih je ukupno deset, od safira su i kao poseban kuriozitet navodi se da su to časovnici koji se ručno navijaju.

Serena Vilijams/Tenis - 1,25 miliona dolara

Serena Vilijams
foto: Instagram

S ruke najbolje svih vremena smeška nam se mašina od belog zlata sa 65 karata dragocenog kamenja. Ima zaštitnu masku koja se pokreće kvarcnim mehanizmom.

Rafael Nadal/Tenis - 725.000 dolara

Rafael Nadal
foto: EPA/ANDY RAIN

Neuništiv sat inspirisan šasijom trkačkih automobila. Napravljen je vrhunskom tehnologijom, a dizajneri su se pobrinuli da bude u boji šljake s Rolan Garosa, na kom Rafa godinama dominira.

Kristijano Ronaldo/Fudbal - 500.000 dolara

Kristijano Ronaldo
foto: Instagram

Poznati proizvođač časovnika napravio je specijalno za Portugalca svoj najskuplji sat. Skockan je od 18-karatnog belog zlata i 30 karata dijamanata.

Novak Đoković/Tenis - 3.000 dolara

Novak Đoković
foto: EPA/ANDY RAIN

Naš as ima ugovor s poznatom kompanijom, ali njegovi časovnici nisu ni blizu skupi kao oni njegovih kolega. Kažu da mu je među najdražima vodootporni sat, koji prepoznaje svih 39 vremenskih zona na svetu, a mogu se kupiti i s potpisom Novaka Đokovića.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track