SPORT POD OZRENOM I RTNJOM: Posle braće Vanje i Nikole Grbića, Evropa stiže u Sokobanju! FOTO
Foto: Sportske Igre Mladih

VISOK NIVO

SPORT POD OZRENOM I RTNJOM: Posle braće Vanje i Nikole Grbića, Evropa stiže u Sokobanju! FOTO

Ostali sportovi -

Sokobanja - Soko Grad, dođeš star - odeš mlad. Čuvena parola za mesto
podno planina Ozren i Rtanj pokazala se i u slučaju sporta.

Sokobanja je minule godine, uprkos koronavirusu, ugostila mnoge sportske ekipe i sportiste individualce, a i sada se tamo pripremaju brojne ekipe uz razna takmičenja na snegu.

Legendarni srpski odbojkaši, sada uspešni treneri, braća Nikola i Vanja Grbić dve sezone organizuju pripreme talentovane dece.

- Ponosni smo na sportske rezultate koje postižu naši talentovani sportisti, a posebno nam je drago što te rezultate ostvaruju posle boravka u našem gradu - istakao je Miloš Krstić, direktor Sportsko-rekreativnog centra Podina, koji je letos učestvovao i u organizaciji manifestacije Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih
foto: Sportske Igre Mladih

- Naše devojčice iz OK Ozren su pokazale veliki talenat, pa su u regionalnom finalu Igara u Sarajevu osvojile srebrnu medalju. Radujem se što ćemo i ove godine biti centar regiona na predivnoj manifestaciji kakva su Sportske igre mladih, koju podržava i Vlada Srbije - nadovezao se Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja, koji je ponosan na klizalište i sankalište iz projekta "Zimska prekogranična tura Vršec-Sokobanja".

- Trenutno imamo dosta snega. I konačno su preko ovog projekta mališani dobili sportske igrarije, s kojima ranije nisu mogli da se sreću. Ovo će biti i još jedna naša sportsko-rekreativna ponuda - dodao je Nikolić.

Sportske igre mladih
foto: Sportske Igre Mladih

A na leto Sokobanju očekuje i međunarodno takmičenje u vodenim sportovima.

- Svako ko je posetio Akva park uvek se vraćao. Ove godine u planu je njegovo proširenje, ali i još brojna sportska iznenađenja - poručio je Miloš Krstić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track