DIREKTOR FERARIJA OTKRIO: Ovogodišnji bolid poboljšan u odnosu na prethodni!
Foto: Printscreen

iskreno

DIREKTOR FERARIJA OTKRIO: Ovogodišnji bolid poboljšan u odnosu na prethodni!

Ostali sportovi -

Direktor Ferarija Matija Binoto rekao je danas da je ovogodišnji bolid "poboljšan u svim oblastima" u kojima je to bilo dozvoljeno za predstojeću sezonu Formule 1.

Posle najlošije sezone u poslednjih 40 godina, u kojoj je Ferari zauzeo šesto mesto u konkurenciji konstruktora, iz italijanske ekipe je u više navrata rečeno da ovogodišnji bolid mora biti bolji, uprkos ograničenjima u tome na koji način timovi mogu da razvijaju svoje bolide tokom zime.

U posebnom fokusu bio je Ferarijev motor, nakon što je bio jedan od slabijih u prošloj sezoni. Taj motor danas se prvi put čuo, kada je ekipa upalila bolid pod nazivom SF21.

"Naša sezona 2021 počinje ovde. Očekujemo mnogo izazova i odlučni smo da budemo bolji. Bolid je poboljšan u svim oblastima u kojima je razvoj dozvoljen. Moramo raditi odlučno i koncentrisano, svesni gde smo bili i gde želimo da budemo", rekao je Binoto, preneo je Skaj.

Zbog pandemije korona virusa, Ferari će organizovati dva dogadjaja putem interneta, 26. februara, kada će biti zvanično predstavljanje, kao i 10. marta.

Španski vozač Karlos Sainc došao je iz Meklarena i 26. februara će zvanično biti predstavljen kao Ferarijev vozač. On je u italijanskoj ekipi zamenio Sebastijana Fetela, a voziće zajedno sa Šarlom Leklerom.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track