U POSLEDNJI ČAS: Otkazan Evropa kup na Kopaoniku! FOTO
Foto: SSS

U POSLEDNJI ČAS: Otkazan Evropa kup na Kopaoniku! FOTO

Ostali sportovi -

Skijaški savez Srbije saopštio je danas da je otkazan Evropa kup u alpskom skijanju, koji je trebalo naredne nedelje da se održi na Kopaoniku.

Koordinator Medjunarodne skijaške federacije (FIS) za Evropa kup Žordi Pujol rekao je da je domaćin uradio sve da trka bude održana, ali da je zbog aktuelne, pogoršane, epidemiološke situacije u Evropi veliki broj nacija otkazao učešće na ovom takmičenju.

"Bio sam sve vreme sa ljudima iz Skijaškog saveza i video da je staza potpuno spremna, hotelski kapaciteti takodje, ali morate shvatiti da je čitava zapadna Evropa zaključana, skijaški centri su prazni i da ekipama nije lako da putuju i prelaze granice", rekao je Pujol na konferenciji za novinare.

1 / 4 Foto: SSS

"Trku smo mogli otkazati i ranije, eventualno smanjiti troškove ali okolnosti su bile takve da je na kraju i ova trka otkazana, kao i gotovo sve trke Evropa kupa i ostale trke ovoga ranga u svetu", dodao je koordinator Evropa kupa za žene.

Generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije Milan Božić istakao je da je sve bilo spremno za početak takmičenja, ali da su ekipe zbog straha od eventualnog karantina nakon povratka u svoje zemlje počele da otkazuju učešće.

"Imali smo pre pet dana više od 110 učenika, pre dva spali smo na manje od 50 i nije nam preostalo ništa drugo nego da takmičenje otkažemo. Nije ideja da imamo malo takmičara na stazi, da na trci ne budu sve najkvalitetnije nacije. Ovo su uglavnom mlade devojke, najveći deo njih ima manje od 18 godina, timovi putuju Evropom kombijima, treneri su i vozači i morate shvatiti da svi oni imaju veliku odgovornost tako da su otkazi donekle razumljivi", nadovezao se Pujol.

Na pitanje ko će snositi troškove organizacije, Pujol je odgovorio da će se o tome "diskutovati ovih dana", ali da se "ovakve stvari dešavaju".

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track