Najnovije vesti

NOVO RUKOVODSTVO OPTUŽILO STARO: Bivši predsednik klupski NOVAC prebacivao na druge račune! Podnete i krivične prijave!

RUKOMET

NOVO RUKOVODSTVO OPTUŽILO STARO: Bivši predsednik klupski NOVAC prebacivao na druge račune! Podnete i krivične prijave!

Ostali sportovi
22:17h

Novo rukovodstvo Ženskog rukometnog kluba “Petrovaradin” iznelo je optužbe, na konferenciji za novinare, da je Goran Bajšanski nezakonito izabran za predsednika kluba, i da je odgovoran za finansijske malverzacije koje su nastale u periodu njegovog “nelegalnog” boravka na čelu kluba.

Optužbe je izneo Radovan Bracanović, novi predsednik. On je novinare obavestio da je Bajšanski izabran nelegalno, bez kvoruma, i da su kasnije imena rukom dopisivana u zapisnik, kako bi uspeo da se upiše u APR, prenosi sajt nsuživo. rs.

Dva puta je odbijan upis. A onda je treći put, kad su dopisali imena, uspeo da se upiše 30. decembra. Kad se dočepao pečata, pokušao je za nekoliko dana, od 1. da do 13. januara ove godine klub ošteti za 800 hiljada dinara. Prvo je s računa kluba nenamenski prebacio 600 hiljada dinara dobijenih od Ministarstva sporta i Rukometnog saveza Srbije, na jednu školicu sporta. Kako je novac nezakonito prebačen, vlasnik školice sporta je vratio novac. Zatim je budžetska sredstva dobijena od grada Novog Sada neopravdano usmerio na konsalting agenciju za nabavku 200 majica, koje nikada nisu isporučene klubu – rekao je Radovan Bracanović bivši predsednik kluba

On je precizirao da su protiv Bajšanskog podnete prijave i da poslovanje kluba proveravaju sve nadležene inspekcije.

– Nakon što smo se vratili u klub i uspostavili zakonito poslovanje, počeli su napadi na mene i bivšeg predsednika Bronzu. I Sportski savez grada Novog Sada. Savetujem gospodina Bajšanskog da snagu sačuva za nadležne organe, koji će istraživati je li bilo malverzacija – rekao je Bracanović.

Odgovarajući na pitanja novinara kako su u mesec dana mogle da se održe dve skupštine, Bracanović je odgovorio da su u radu Skupštine na kojoj je izabran Bajšanski učestvovali ljudi koji nisu članovi kluba, i da je za njega glasalo svega 8 od 19 članova.

Branislav Strajnić, član Upravnog odbora RK “Petrovaradin” i trener prve ekipe, istakao je da je Upravni odbor insistirao da se inspekcije provere poslovanje kluba

– Ukoliko je bilo zloupotreba, svi koji su učestvovali u tome treba da odgovaraju. Važno je da se pročešlja poslovanje, naročito u 2020. godini – rekao je Strajnić.

On je istakao da je novo rukovodstvo za kratko vreme uspostavilo red u klubu.

– Imamo 22 kvalitetne igračice koje stalno treniraju. Naše ambicije su velike, i naš cilj je da zadržimo superligaški status – zaključio je Strajnić

Povodom ovih navoda oglasili su se iz sportske porodice SPORTISTIMO.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Povodom pisanja Vašeg medija o aktivnostima naše sportske porodice SPORTISIMO, želimo da se obratimo i Vama i Vašim čitaocima i na taj način stavimo do znanja da nikada u svojoj 28. godina dugoj istoriji nismo imali problema sa zakonom.

Naše funkcionisanje je usko vezano za funkcionisanje gradskih, pokrajniskh i republičkih organa, sa kojim sarađujemo na raznim poljima dugi niz godina unazad: realizacija manifestacija, projekata u interesu građana, ali i usavršavanju rekreativnih i profesionalnih sportiskinja i sportista, kao i drugih pravnih lica iz sistema sporta

U pomenutom članku se navodi da smo dobili sredstva i da smo odmah vratili, ali se ne navodi da smo imali ugovor po kojem smo poslovali i zaštitili i sebe i drugu stranu u saradnji.

Želimo da vam saopštimo da se ograđujemo od bilo kakvog daljeg delovanja sa R.К. Petrovaradin, barem dok ne reše svoje međusobne odnose.

Takođe želimo da iskoristimo priliku da se zahvalimo na dugogodišnjioj saradnji i obostranoj podršci u realizacijama aktivnosti Gradskog sportskog saveza Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i, Gradonačelnika Novog Sada, Pokrajinskog sekratara za sport i omladinu, ali i Republičkog Ministarstva za sport i omladinu.

Kurir sport / nsuzivo.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...