VELIKI USPEH SRPSKE ODBOJKE: Pionirke Srbije izborile plasman na prvenstvo Evrope! FOTO
Foto: OSS

VELIKI USPEH SRPSKE ODBOJKE: Pionirke Srbije izborile plasman na prvenstvo Evrope! FOTO

Ostali sportovi -

Ženska pionirska reprezentacija Srbije izborila je danas plasman na Evropsko prvenstvo, koje će ove godine biti održano u Madjarskoj i Slovačkoj.

"Ovo je sigurno dokaz kvaliteta ovih devojaka, pokazale su da imaju srca da budu na visini zadatka kada treba. Od srca im čestitam na karakteru koji su pokazale", rekao je selektor srpskih pionirki Nemanja Zekić posle kvalifikacionog turnira u Vrnjačkoj Banji.

Srpske pionirke su na kvalifikacionom turniru bile prilično ubedljive i ostvarile su sve četiri pobede, sa samo jednim izgubljenim setom.

U poslednjem kolu je pobedjena Turska rezultatom 3:1 (25:23, 25:10, 18:25, 25:12), iako je srpskim pionirkama bio dovoljan samo set da bi se plasirale na kontinentalni šampionat.

1 / 6 Foto: OSS

Prethodno su sa 3:0 u setovima redom pobedjivane Severna Makedonija, Rumunija i Bugarska.

Tim su činile: Sara Marinković, Ana Mihajlović, kapiten Teodora Kričković, Maša Rikanović, Mina Stanojević, Danica Ružić, Milica Vidačić, Sonja Danilović, Jana Samardžić, Jovana Antić, Djurdja Stanojević i Bojana Miljević.

"Čestitam svim kolegama koje sa njima rade u klubovima. Oni su ti koji biju bitku sa njima svakog dana i koji ih treniraju. Svakako treba da budu ponosni da treniraju devojke koje će igrati Evropsko prvenstvo", istakao je selektor Zekić.

Evropsko prvenstvo biće održano od 10. do 18. jula u madjarskoj Niredjhazi i Humeneu u Slovačkoj.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track