NAJCRNJI DAN ZA AUTOMOBILIZAM, PREMINULA JEDINA POBEDNICA 24 SATA NIRBURGRINGA: Sabine Šmic (51) izgbuila bitku sa kancerom
Foto: Profimedia

tuga

NAJCRNJI DAN ZA AUTOMOBILIZAM, PREMINULA JEDINA POBEDNICA 24 SATA NIRBURGRINGA: Sabine Šmic (51) izgbuila bitku sa kancerom

Ostali sportovi -

Svet autmobilizma zavijen je u crno. Stigla je tužna vest da je Sabine Šmic, legendarna voditeljka Top Gira i jedina žena koja je trijumfovala na 24 sata Nirburgringa izgubila životnu bitku.

Sabine (51) ostaće upamćena kao "Kraljica Nirburgringa" pošto je na jednoj od najzahtevnijih staza na svetu uspela dva puta da trijumfuje - 1996. i 1997. godine vozeći BMW M3. Neke računice pokazuju da je više od 20.000 puta vozila ovom stazom.

Emisija Top gir u nedelju će u potpunosti biti posvećena prerano preminuloj šampionki.

- Sabine je bila voljeni član naše porodice i prezenter od 2016. godine. Prvi put se u emisiji pojavila 2004. Svi mi koji smo imali zadovoljstvo da radimo sa njom, šokirani smo vestima koje su stigle. Uvek je bila pozitivna, na njenom licu je uvek bio osemh bez obzira na to koliko je teška bila bitka koju je vodila - rekla je Kler Pajzi, izvršni producetn Top gira.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track