JOŠ NEDELJU DANA DO NOVE SEZONE! Sportske igre mladih kreću 3. aprila u Sremskoj Mitrovici!
Foto: SIM

KURIR UZ NAJMLAĐE

JOŠ NEDELJU DANA DO NOVE SEZONE! Sportske igre mladih kreću 3. aprila u Sremskoj Mitrovici!

Ostali sportovi -

Odbrojavanje je počelo - još nedelju dana ostalo je do početka nove sezone Sportskih igara mladih, manifestacije koja je ujedinila region.

Plamen prijateljstva biće upaljen 3. aprila u Sremskoj Mitrovici, što će biti znak da su takoznave mini-olimpijske igre najmlađih otvorene!

Sportske igre mladih
foto: SIM

Državno finale biće u julu na Zlatiboru, a dotle će se širom Srbije dečaci i devojčice takmičiti u raznim sportovima. A na kraju sezone, u avgustu u Splitu, u planu je regionalno finale s vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

Kurir će i u novoj sezoni biti medijski sponzor Igara, a o planovima priča Tihomir Gudić, regionalni izvršni direktor SIM.

- Deca su naša najveća snaga, a sport koristimo kao platformu za promociju fer-pleja, jednakosti, važnosti zdravog života i stvaranju odgovornih pojedinaca našeg društva u budućnosti. Sportske igre mladih traju osam godina u Srbiji. U Bosni i Hercegovini održaće se 11. put za redom, dok veliki jubilej, 25 godina postojanja slave u Hrvatskoj - istakao je Gudić.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Sportske igre mladih u Srbiji održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Vrednost ove manifestacije prepoznali su brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi. Prošle godine Igre su u našoj zemlji podržali su mnogi poznati iz sveta javnog života: Dragan Stojković Piksi, Mladen Krstajić, Aleksandar Atanasijević, Saša Ilić, Mateja Kežman, Janko Tipsarević, Ljubiša Tumbaković, Stefan Birčević, Sonja Vasić, Ivana Maksimović i mnogi drugi, pa čak i Valter Zenga i Sven Goran Erikson.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track