RUSKI IMPERATOR FEDOR PONOVO U AKCIJI Putinov prijatelj najavljuje povratak, u ring ulazi uz srpske pesme i čeliči se u ledu VIDEO
Foto: Profimedia

Svet na nogama

RUSKI IMPERATOR FEDOR PONOVO U AKCIJI Putinov prijatelj najavljuje povratak, u ring ulazi uz srpske pesme i čeliči se u ledu VIDEO

Ostali sportovi -

Poslednjeg dana 2019. godine svet je poslednji put video Fedora Vladimiroviča Emeljanenka na delu.

Čuveni ruski MMA borac, poznat po nadimku "Poslednji imperator", tada je objavio da ide u penziju, ali će to uskoro biti promenjeno. Moćni Rus, jedan od najboljih prijatelja Vladimira Putina, ima važeći ugovor sa organizacijom "Belator", po kome će morati da odradi još dve borbe. Te dve borbe će Fedor odraditi protiv legendi ovog sporta, i to pred publikom, pa se čeka ispunjenje ovog uslova, odnosno kraj pandemije korona virusa.

Fedor Emeljanenko, Vladimir Putin
foto: Profimedia

Emeljanenko je po mnogim kriterijumima najveći borac MMA svih vremena. Njegova pobeda nad Mirkom Kro Kopom Filipovićem je najbolja borba svih vremena.

Ono što je zanimljivo jeste da ovaj borac ulazi u dvoranu pred početak borbe uz srpske patriotske pesme. Više puta je naglasio kako veoma poštuje Srbiju i njenu istoriju.

Mnogi su se pitali u čemu je tajna izdržljivosti Rusa koji je visok 183 cm i težak oko 110 kilograma. A onda je otkriven jedan zanimljiv detalj vezan za sve njegove uspehe. On voli da se kupa u zaleđenim Ruskim rekama. Tako, kako voli da kaže, tokom čitave karijere skuplja snagu i očvršćuje svoje telo i duh.

"Poslednji imperator", kako zovu Fedora, je dugogodišnji prijatelj sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Putin je često dolazio na njegove mečeve, a jedno vreme je bio i promoter borilačkih sportova u okviru ruskog ministarstva sporta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track