Trijumfalan doček za olimpijce Srbije
Foto: TANJUG

Slavlje

Trijumfalan doček za olimpijce Srbije

Ostali sportovi -
Hvala svima vama koji ste me podržavali ne bih ovo uspela bez vas - poručila je MiIica Mandić, a sekund posle toga veličanstveni vatromet obojio je nebo iznad Beograda. U čast trijumfa naših olimpijaca...Živela Srbija!
1 / 12 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Tradicionalno na platou ispred Skupštine grada večeras je organizovan doček za Olimpijski tim Srbije, na čijem čelu su osvajači medalja: zlatna MIlica Mandić, srebrna Ivana Maksimović, i bronzani Andrija Zlatić uz vaterpolo reprezentaciju Srbije...

Otvoreni autobus s našim olimpijcima prošao je ulicom Omladinskih brigada do Opštine Novi Beograd, preko Bulevara Mihajla Pupina, Brankovog mosta i Brankove ulice, zatim Prizrenskom, preko Terazija, Ulicom kralja Milana do kružnog toka na Slaviji.

Odatle su se olimpijci vratili Ulicom kralja Milana, preko Terazija do Trga Nikole Pašića, gde ih je ispred Skupštine grada dočekalo oko 30.000 veoma raspoloženih građana koje je do dolaska olimpijaca zabavljao Saša Kovačević.

Srpski olimpijci stigli su rano jutros na aerodrom Nikola Tesla, gde su ih, pored porodice i prijatelja, dočekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, čelnici nacionalnog olimpijskog komiteta i brojni navijači.

- Pozivam sve one koji još nisu došli da dođu pred skupštinu i pozdrave ove šampione - poručio je iz autobusa jedan od najboljih vaterpolista sveta Filip Filipović.

- Zaista je privilegija biti gradonačelnik Beogarda u ovakvim trenucima...Bilo je prelepo čuti kada je Milica Mandić rekla kako se nada " da će preživeti " ovaj balkon - rekao je Dragan Đilas očekujući dolazak slavljenika.

Minut kasnije autobus sa olimpijcima stigao je na plato ispred Skupštine grada.

- Šamponi,...šampioni...orilo se iz hiljade grla..Srbija, Srbija... Doček je počeo...Kroz špalir podignutih ruku članovi Olimpijskog tima Srbije krenuli su prema Skupštini grada gde im je u holu uz čestitke dobrodošlicu poželeo gradonačelnik Dragan Đilas i predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić, uz nekadašnjeg vaterpolistu a sada predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Ubrzo skoro kompletan olimpijski tim Srbije bio je na balkonu Skupštine grada, pozdravljen ovacijama prisutnih građana..Zasluženo...

- Privilegija je biti kapiten ovim momcima, molim vas pozdravite ove prelepe dame osvajačice olimpijskog zlata i srebra, pozdravite i prvo odličje na Igrama u Londonu Andriju Zlatića-rekao je Vanja prekidan uzvicima "Vanja mi te volimo"...

Ivana gde je tebi bili teže...ovde ili na Olimpijskim igrama- zapitao je voditelj dočeka srebrnu devojku.

- Sve je kao u snu. Ponosna sam što sam bila deo ovog tima...svi su dali sve od sebe da bi ostvarili ovakav uspeh...Hvala vam što ste došli ovde da upotpunite moj san- reka je Ivana Maksimović.

Na reči voditelja pozdravite caricu Milicu, ovacije su se zaorile na platou ispred Skupštine.

- Hvala vam za ovaj doček...Za ovo je vredelo živeti i boriti se...Hvala vam - rekla je Milica Mandić zahvaljujući svom treneru Draganu Joviću Galetu, svom timu i porodici na podršci.

- Hvala vam svima koji ste me podržavali. Ne bih ovo uspela bez vas - poručila je MiIica Mandić, a sekund posle toga veličanstveni vatromet obojio je nebo iznad Beograda. U čast trijumfa naših olimpijaca...Živela Srbija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track