Istraga u Keniji zbog "samo" 11 medalja na OI

Istraga u Keniji zbog "samo" 11 medalja na OI

Ostali sportovi -
Po ukupnom broju osvojenih medalja, Kenija je treća najuspešnija afrička selekcija na OI u Londonuk, iza Južne Afrike i Etiopije

Ministar sporta u vladi Kenije Pol Otuma najavio je pokretanje istrage zbog slabog učinka takmičara na Olimpijskim igrama u Londonu, gde su osvojili 11 medalja.

Od tog broja, dve medalje su zlatne, a Kenija je na kraju podelila 28. mesto u ukupnom poretku osvajača odličja u Londonu.

"Ovaj put neće biti sakrivanja. Kada spremimo izveštaj, objavićemo ga tako da svi mogu da vide. Već sam dao instrukcije svojim saradnicima, povući ćemo poteze koji će osigurati da se ovakve stvari ne ponove u budućnosti", kazao je Otuma lokalnim medijima.

Potpredsednik Kenije Kalonzo Musioka i predsednik nacionalnog olimpijskog komiteta Kipčoge Kejno stali su u odbrani sportista.

"Reprezentativci su dali sve od sebe i mi kao nacija moramo da budemo ponosni na rezultate u Londonu. Važno je da sportisti i u budućnosti dobiju našu podršku", kazao je Musioka.

Kenija je sa 14 medalja, od čega šest zlatnih, na prošlim Olimpijskim igrama u Pekingu zauzela 13. mesto u ukupnom plasmanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track