VELIKI JUBILEJ Sportsko društvo Radnički obeležilo 101. godinu postojanja
Foto: Printskrin

DRUGI VEK POSTOJANJA

VELIKI JUBILEJ Sportsko društvo Radnički obeležilo 101. godinu postojanja

Ostali sportovi -

Polaganjem venca u prostoru zgrade u ulici Vojvode Šupljikca 31, Sportsko društvo Radnički obeležilo je danas 101. godinu postojanja.

Uz minut ćutanja, venac na spomen ploču na zgradu Sportskog društva postavili su predsednik SDR Dušan Duda Ivković, predsednik UO SDR Saša Jovićević, generalni sekretar SDR Stanka Pejovic i član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Legenda Radničkog Dušan Ivković rekao je da je ovaj jubilej poseban jer se obeležava ulazak u drugi vek postojanja i da su po tome jedinstveno sportsko društvo.

"Negde pred Vidovdan 2019. godine, naša delegacije je otišla kod predsednika Aleksandra Vučića jer smo tada smatrali da za ovaj jubilej naš predsednik treba da bude počasni pokrovitelj. Tada se rodila ideja koja potekla od predsednika, koji nam je čestitao na tome što smo opstali i rekao da mi treba da gradimo. Upravo tada smo kao sportsko društvo zacrtali da nećemo prošlogodišnju veliku proslavu vek postojanja obeležiti smo dodelom priznanja, već da ćemo da se trudimo da napravimo uslove za naše sportiste i naše klubove kako bi uspeli da nastave vekovnu tradiciju, da SD Radnički funkcioniše i u narednom veku", rekao je Ivković novinarima nakon polaganja venca.

Ivković je istakao da tokom septembra opravdano može da se očekuje da će biti raspisan međunarodni tender za izgradnju novog savremnog i jedinstvenog sportskog objekta u Beogradu.

"Opravdano možemo da očekujemo da će da počne i rušenje i postavljanje kamena temeljca. Na poslednjoj skupštini uklazali smo klubovima, jer ulazimo u period gde bi trebalo obezbditi uslove za trening za naše sportiste. Period gradnje i opremanje takvog objekta će trajati najmanje dve godine. Ovom prilikom saopštavam da je ova naša prva godine drugog veka po mnogo čemu izuzetno značajna za naše sportsko drušrvo".

Pored obezbeđivanja uslova, vizija je da Radnički ponovi uspehe iz prethodnog veka.

"Neka se ponovi 1973. godina kada smo bili najbolje sportsko društvo. To su naše ambicije. Imajući izvanredne uslove za trening i pripremu sportista, mislim da smo na dobrom putu da ponovimo i u drugom veku takmičarkse rezultate koje smo imali", zaključio je Ivković.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track