Najnovije vesti

Olivera Kovačević osporava srpske olimpijske medalje

SKANDAL ILI NEZNANJE

Olivera Kovačević osporava srpske olimpijske medalje

Ostali sportovi
Kovačevićeva je rekla da medalje iz vremena SFR Jugoslavije ne pripadaju samo Srbiji

Olivera Kovačević, voditeljka Jutarnjeg programa Javnog servisa Srbije, pokušala je u razgovoru sa ministarkom omladine i sporta Alisom Marić, opovrgne činjenicu da je Srbija na tek okončanim Olimpijskim igrama u Londonu osvojila 100. medalju na tim nadmetanjima, jer kako je rekla medalje iz vremena SFR Jugoslavije ne pripadaju samo Srbiji.

 

Marićeva je, vidno zatečena takvim stavom novinarke RTS-a kazala da je najbitnije da su te medalje osvojene.

 

Podsetimo, predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša rekao je pre 20-ak dana u intervjuu “Jutarnjem listu” da Srbiji pripadaju sve olimpijske medalje koje je Jugoslavija osvojila od Olimpijskih igara 1920. godine u Antverpenu do onih u Seulu 1988. godine.

 

Povod za intervju bilo je razjašnjenje pravila Statuta Međunarodnog olimpijskog komiteta, po kojem je Srbija naslednica svih medalja u pomenutom periodu i što ove godine očekuje jubilarnu stotu olimpijsku medalju.

 

"Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno još 1992. godine. Naime, sve novonastale države primljene su u MOK kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati," rekao je tada Mateša.

 

http://www.youtube.com/watch?v=dc22t9ywQUI

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...