OTKRIVENA DRUGA STRANA SKANDALA: Španac rekao Srbinu da je us**ni migrant! Vređa ga na nacionalnoj osnovi
Foto: Profimedia

neverovatno

OTKRIVENA DRUGA STRANA SKANDALA: Španac rekao Srbinu da je us**ni migrant! Vređa ga na nacionalnoj osnovi

Ostali sportovi -

Povodom optužbi španskog vaterpoliste Viktora Gutiereza da ga je srpski internacionalac Nemanja Ubović vređao na osnovu seksualne opredeljenosti, španska vaterpolo federacija pokrenula je istragu. Ubović je u ponedeljak pred nadležnim organima dao izjavu, a njegova advokatica Ivana Herak demantovala je optužbe Gutijereza istakavši da je reč o nesporazumu koji se dogodio tokom utakmice u žaru borbe.

S obzirom da je istraga u toku, Ubović do okončanja ovog postupka se neće oglašavati u medijima, ali je njegova pravna zastupnica iznela više detalja koji bacaju potpuno drugačiju konotaciju na ceo slučaj:

Nemanja Ubović
foto: Profimedia

- Viktor Gutierez, vaterpolista ekipe Tearasa, je izjavio da ga je Nemanja Ubović navodno nazvao "maricon", što je na španskom pogrdan izraz za homoseksualca, kako bi ga lično uvredio. Međutim, njegovi navodi su apsolutno netačni s obzirom da Ubović ni u jednom trenutku nije imao nameru da ga uvredi na osnovu njegove seksualne orijentacije. Nesporazum se dogodio u bazenu, tokom igre kada je nakon nekoliko provokacija, Ubović pokušao da odbije njegovo neprikladno približavanje - objasnila je Uboivićeva advokatica Ivana Herak i potom dodala:

- Nakon što se završila utakmica, Gutierez je nastavio da provocira Ubovića na nacionalnoj osnovi, rekavši mu da je "usrani imigrant". Nemanja Ubović je međunarodno priznat vaterpolista koji nikada ranije nije imao slučajeve bilo kakvog neprikladnog ponašanja. Sa druge strane, prema onome što se priča u Španiji, Gutierez živi od senzacionalističkih objava putem svojih društvenih mreža, bez obzira na to da li su one istinite ili apsolutno izvan stvarnog konteksta. Pored toga, dobili smo informacije od izvora iz sportskog sveta, da je Gutierez agresivnog karaktera, te da je nekim vaterpolistima naneo telesne povrede koje niko nije prijavljivao iz straha.

Nemanja Ubović je na lični zahtev, u dogovoru sa klubom, odlučio da ne trenira i ne igra utakmice dok se čitav slučaj ne razreši, kako bi svoje saigrače i porodicu lišio dodatnog pritiska:

- Moram da naglasim da Nemanja Ubović prima preteće poruke putem društvenih mreža kojima se i vređa na nacionalnoj osnovi. Shodno tome, tražićemo otvaranje disciplinskog postupka na temelju nacionalne diskriminacije čim se prikupe svi neophodni dokazi – zaključila je Herak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track