Najnovije vesti

BICIKLIZAM: Pobeda Štosa u drugoj etapi trke BG-BL, Volf ostao u žutom!
Foto: Privatna arhiva

BICIKLIZAM: Pobeda Štosa u drugoj etapi trke BG-BL, Volf ostao u žutom!

Ostali sportovi

Pobjednik druge etape trke „Beograd - Banjaluka“ koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine je biciklista poljskog Vostera Patrik Stoš. Žuta majica je ostala u vlasništvu Justina Volfa iz Bajk eida, ali je njegova prednost u odnosu na Volfa sada samo četiri sekunde.

I ova etapa bila je vrlo brza pošto su biciklisti vozili skoro 44 kilometra na čas u prosjeku i u grupi stigli u Bijeljinu. Neizvjesno je bilo bukvalno do posljednjih desetak metara kada je postalo jasno da Stoš ima najviše snage i svježine za trijumf. On je u finišu odsprintao Estonca iz poljske ekipe Mazovše serce polski Mikela Reima, dok je treći kroz cilj prošao biciklista Đoti Viktorija Savinija, Andrea Gvardini.

biciklizam
foto: Privatna arhiva

- Mnogo timova je napadalo od samog starta etape, ali smo uspjeli da ostanemo u vrhu grupe tokom cijele trke. Momci su odradili odličan posao, a ja sačuvao dovoljno snage za posljednji sprint - rekao je Stoš.

Nijemac Volf buo je zadovoljan što će i na trećoj etapi nositi žutu majicu, ali nije baš najveći optimista pošto mu ne odgovara konfiguracija sutrašnje etape.

- Nisam najbolji brdski vozač tako da ne znam šta će se dešavati sutra, ali se svakako neću predati bez borbe - rekao je Volf.

Bijeljina je kao i prethodnih desetak godina pokazala da je sjajan domaćin. Lijepo vrijeme i kvalitet trke izmamili su duž staze nekoliko hiljada građana koji su znali da pozdrave ne samo najbolje, nego i momke koji su bili na začelju kolone.

- Toliki broj profesionalnih ekipa, vozača, ali i medijskih kuća daju posebnu važnost događaju koji spaja Beograd i Banjaluku. Drago nam je što smo još jednom bili važna prolazna tačka i što će naši gosti večeras i sutra moći da uživaju u onome što možemo da im ponudimo. Uvijek ćemo biti na raspolaganju sjajnim organizatorima i podržavati događaj koji je itekako dobar ambasador Srpske i Srbije - rekao je Petrović.

biciklizam
foto: Privatna arhiva

Bijelu majicu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao je Mika Heming iz Maloja pušbajkersa, baš kao što je i plava ostala u vlasništvu Luke Paeka iz Hrinkova. Crvena je od danas na grudima člana Dukle Adama Folte koji je osvojio najviše bodova u sprintovima.

Biciklisti su kao i prethovdnih 14 godina granicu između Srbije i Republike Srpske odnosno BiH prešli bez zaustavljanja, a direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se Bijeljini iz koje će karavan sutra krenuti ka Vlasenici, dok je prvi čovjek Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić pohvalio organizaciju najboje trke u regionuj, ali i nastup biciklista BiH.

Sutra je dakle treća, najteža etapa, sa mnogo brdskih ciljeva koji će sigurno dozvoliti čak i slabije plasiranim u generalnom poretku da se pokažu i krenu u napad. Posljednja etapa vozi se u subotu od Prijedora do Banjaluke preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša.

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...