VESELI SE SRPSKI RODE Vijorile se zastave Srbije usred Podgorice: Spektakularan doček vicešampiona sveta! MILOGORCI KIPTE OD BESA!
Foto: Printscreen

LUDNICA

VESELI SE SRPSKI RODE Vijorile se zastave Srbije usred Podgorice: Spektakularan doček vicešampiona sveta! MILOGORCI KIPTE OD BESA!

Ostali sportovi -

Doček vicešampiona sveta Petra Liješevića izazvao je veliku buru u regionu!

Crnogorski bokser napravio je jedan od najvećih sportskih uspeha u istoriji svoje zemlje, ali ipak se našao na udaru tamošnje javnosti zbog načina na koji je proslavio osvajanje srebrne medalje.

Umesto o uspehu sjajnog 18-godišnjaka iz Budve, uglavnom se priča o politici, odnosno načinu na koji je dočekan u Crnoj Gori.

Građani su Petra dočekali na aerodromu uz povike: Petre, ti si ponos Njegoševe Crne Gore".

Liješević se uzdignute glave sa zastavom Srbije vratio u Crnu Goru, a njegovo isticanje srpskog porekla nije se dopalo medijima u komšiluku.

"Umesto da njegov veliki uspeh ujedini i zbliži, srebrna medalja je podelila sportsku i ne samo sportsku Crnu Goru. Petar je večeras stigao na podgorički aerodrom, a ispred – kao da je reč o političko-nacionalnom mitingu, sa koreografijom koja ne slavi sportski uspeh momka iz Crne Gore. Klicalo se Petru, ali i Kosovu, Srbiji, pored trobojki, vijorile su se, pa i dominirale, zastave Srbije, zastave sa četiri ocila, nije bilo zvaničnih simbola države Crne Gore, pod čijom zastavom se Petar borio u Kjelceu", pišu podgoričke "Vijesti".

Isti list navodi da je brojne neprijatnosti doživeo novinar Radio-televizije Crne Gore, Nebojša Šofranac. Navodno, okupljeni navijači bili su izuzetno neprijatno nastrojeni prema njemu i nazivali su ga ustašom!

Zanimljivo, i na samom turniru ovaj 18-godišnji Liješević na licu je nosio masku sa starom zastavom Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine. Ta zastava je dominirala na litijama kada je sprečena primena spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Burno je bilo i u njegovom rodnom gradu - Budvi. Vijorile su se srpske zastave, navijači su skandirali "veseli se srpski rode, srpski rode do slobode"...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja