BEOGRADSKI POBEDNIK ODUŠEVIO SVET! Vladimir Ilić: Uskoro saradnja MUP i BSS!
Foto: Bokserski Savez Srbije

O BOKSU SE PRIČA

BEOGRADSKI POBEDNIK ODUŠEVIO SVET! Vladimir Ilić: Uskoro saradnja MUP i BSS!

Ostali sportovi -

Slika sa Beogradskog pobednika - Memorijala Branko Pešić obišla je svet!

Tradicionalni turnir u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, a uz pomoć države Srbije i sponzora, dobio je sjajne ocene više od 350 stranaca, koji su uživali u Beogradu. Dvorana Sportskog centra Rakovica bila je poprište generalne probe za Svetsko prvenstvo, koje će se od 26. oktobra do 6. novembra održati u prestonici Srbije.

Srbiji je na kraju pripo šest medalja (dve u muškoj i četiri u ženskoj kategoriji). Zlato su nam doneli Vahid Abasov, Jelena Zekić i Nina Radovanović, a bronze kapiten reprezentacije Vladan Babić, odnosno Aleksandra Rapajić i Jelena Janićijević.

Memorijal Branko Pešić
foto: Bokserski Savez Srbije

Na Beogradskom pobedniku prisutne su bile i legende jugoslovenskog boksa, koje su došle na poziv predsednika BSS Nenada Borovčanina. Neki od njih su se čak vakcinisali, jer u svojim državama nisu uspeli, i to na ličnu intervenciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U finalnoj večeri videli smo i ostale goste - predstavnike Bokserskog saveza Rusije Aduka Abakarova, direktora Regionalne lige Aleksandra Risimića, a pomoćnik ministra Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Ilić posebno je iskazao oduševljenje:

Memorijal Branko Pešić
foto: Bokserski Savez Srbije

“Fenomenalno! Nekoliko dana pre finala Beogradskog pobednika, ministar Aleksandar Vulin prisustvovao je meču u profi boksu i preneo mi je lepe utiske. Na poziv ljudi iz BSS došao sam na finale i zaista sam prepun lepih utisaka. Osvetljenje, muzika pred početak svakog meča u ringu, velika zastava sa motivima cele planete u bojama Srbije, totemi od pet metara koji najavljuju Svetsko prvenstvo u Beogradu, sjajan voditelj u ringu, sve u svemu kao spektakli koje smo ranije gledali samo sa boks mečeva u Americi ili Rusiji. I sjajne mečeve sam video, a pogotovo sam zadovoljan kako su se pokazali Abasov i Nina. Neka nastave tako daleko će dogurati. BSS ima sjajnu vizuju i verujem da ćemo svi uživati krajem oktobra kada ceo bokserski svet bude na Svetskom prvenstvu u boksu, a naš glavni grad domaćin. MUP već ima zajedničke planove sa Bokserskim savezom Srbije i uskoro ćemo precizirati i detalje”, istakao je Vladimir Ilić, pomoćnik ministra MUP.

Memorijal Branko Pešić
foto: Bokserski Savez Srbije

Inače, za boksere nema pauze - selektori Piperski i Ždralo saopštili su spisak reprezentativaca u muškoj i ženskoj seniorskoj kokurenciji, koji će se boriti za medalje na Balkanskom šampionatu, koje počinje u Zagrebu 6. maja.

Memorijal Branko Pešić
foto: Bokserski Savez Srbije

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track