Vlada naložila da Milica dobije stan

Otklonjena nedoumica

Vlada naložila da Milica dobije stan

Ostali sportovi -
Vlada Srbije objasnila zašto je rešila stambeno pitanje Mandićevoj. Dobila je krov nad glavom jer je osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju

Pošteno.Vlada Srbije odlučila je da reši stambeno pitanje Milice Mandić jer je ona osvojila prvu zlatnu olimpijsku medalju za našu zemlju. Kurir saznaje da je premijer Ivica Dačić na sednici rekao da Vlada nema obavezu da to uradi, ali da je Milica zaslužila bolje uslove.- Tačno je da je Vlada donela takvu odluku jer je Milica osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju, ove prethodne su sve bile za Jugoslaviju. Razmatran je njen slučaj i ustanovljeno je da živi u malom stanu i da nema najbolje uslove - rečeno je Kuriru u Kancelariji za saradnju s medijima Vlade Srbije.Vlada je rešavanje stambenog problema Milice Mandić naložila Generalnom sekretarijatu, koji to treba da uradi u saradnji s Ministarstvom građevinarstva i urbanizma, Ministarstvom omladine i sporta i Republičkom direkcijom za imovinu. Takođe, Vlada je donela odluku da se ubuduće više novca odvaja za sportiste i da država, kad god pronađe mogućnost, pomaže uspešnim takmičarima, jer nije važno da imaju samo salu u kojoj će trenirati, već i adekvatan životni prostor.

Stanovi za Zlatića i Oliveru JevtićČlan Gradskog veća Užica Ilija Mićević izjavio je za Telegraf da je taj grad doneo rešenja o dodeljivanju stanova srpskim olimpijcima Andriji Zlatiću i Oliveri Jevtić.- Mi smo još pre Olimpijskih igara u Londonu postigli dogovor sa Andrijom Zlatićem i Oliverom Jevtić da im se reši stambeno pitanje. Reč je o opštinskim stanovima, lično sam se dogovorio sa Andrijom i njegovim ocem. Rešenje im još nije uručeno, to će se desiti na prijemu kod gradonačelnika - rekao je Mićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track