ŠTETA: Srpski kajakaši bez olimpijskih kvota u Segedinu
Foto: Kajakaški savez Srbije

oi

ŠTETA: Srpski kajakaši bez olimpijskih kvota u Segedinu

Ostali sportovi -

Dve srpske kajakaške posade u dvosedima ;nisu uspele danas da izbore kvote za Tokio, ;nakon drugog dana programa takmičenja na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Ervin Holpert i Mihailo Subotić ;u dvosedu na 1000 metara trku je izveslao za 3 minuta i 33 sekunde, što im je donelo šesto mesto u finalu.

Trijumfovala je posada Madjarske, Kornel Beke i Adam Varga 3:21.96, koja je i izborila olimpijsku kvotu. Drugi kroz cilj su prošli Pžemislav Korsak i Rafal Rosolski iz Poljske 3:22.50, dok je treće mesto osvojila posada Norveške, Jon Amund Vold i Ejvind Vold 3:24.71.

Naša ženska posada dvoseda na 500 metara, Marija Dostanić i Kristina Bedeč ;takodje su kroz cilj prošle kao šeste u finalu, pošto su trku izveslale za 1 minut i 50.90 sekundi.

Olimpijska kvota pripala je nemačkom dvosedu u sastavu Sara Brusler – Melani Gebhart 1:48.94. Drugo mesto pripalo je Ruskinjama Nataliji Podolskajoj i Svetlani Černigovskajoj 1:49.26, dok su na trećem mestu završile Karolina Garsija Otero i Sara Usande iz Španije 1:50.30.

Prethodno je Bojan Zdelar finale jednoseda na 1000 metara takodje završio na šestom mestu.

Sutra u Segedinu počinje takmičenje u Svetskom kupu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track