Najnovije vesti

EVROPSKO PRVENSTVO U OSIJEKU: Srpkinje zauzele 31. i 32. mesto pištoljem na oproštaju od EP
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

EVROPSKO PRVENSTVO U OSIJEKU: Srpkinje zauzele 31. i 32. mesto pištoljem na oproštaju od EP

Ostali sportovi

Reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Poslednja disciplina programa za naše takmičarke bilo je gađanje malokalibarskim sport pištoljem. Jasmina Milovanović i Zorana Arunović su pogodile po 574 kruga. Milovanovićeva je zbog većeg broja unutrašnjih centara osvojila 31, a Arunovićeva 32. mesto.

U ponedeljak, u prvoj polovini kvalifikacija (30 metaka precizna paljba) Arunovićeva je sa visokih 296 krugova zauzela treće mesto, a Milovanovićeva je sa sa 288 bila na 20.poziciji.

Danas je održan drugi deo kvalifikacija (30 metaka brza paljba), koji kratko traje, a često donosi velike preokrete. Tako je bilo i ovaj put.

Najveći napredak u borbi za vrh napravila je Francuskinja Matild Lamol, koja je posle precizne paljbe bila 17. Danas je izbila na četvrto mesto u kvalifikacijama i obezbedila finale, a na kraju osvojila zlato. Naše predstavnice su bile u grupi takmičarki koje su pale u plasmanu.

Zoranin i Jasminin rezultat je u značajnoj meri posledica manjka velikih takmičenja. Naravno i svi drugi su imali isti problem, ali nekima takve stvari padaju lakše, nekima teže. U našem slučaju to je bio jedan od bitnih faktora koji je odredio krajnji rezultat – kaže Jelena Arunović, selektor za pištolj i lični trener Zorane Arunović.

streljaštvo
foto: Streljački Savez Srbije

U prvoj rundi kvalifikacija Zorana je postigla identičan rezultat kao i, u tom trenutku, dve prvoplasirane takmičenje.

- Njen rezultat u preciznoj paljbi je izvanredno dostignuće, iako je lošije krenula. Međutim, brza paljba je specifična. Iskazivanje preciznosti u tim okolnostima je ono što Zorani ne „leži“. Ipak, nije bila toliko loša, koliko krajnji rezultat pokazuje. Naravno, nije bila ni precizna. S obzirom da sam bila na licu mesta, njeno današnje izdanje bih ocenila kao prosečno pucanje.Nastavljamo da radimo, da popravljamo detalje koje su se pokazali kao veći nedostaci. Bilo je dobrih, bilo je loših stvari, u šta spada ova brza paljba. Kad je Zorani reč, raduje me što je od prvog do poslednjeg dana preciznost rasla.

Srpski strelci pištoljem su u Osijeku, zabeležili nekoliko vrlo visokih plasmana, osvojili su tri medalje, ali Jelena Arunović smatra da mogu i više.

Svima nam je mnogo značilo Evropsko prvenstvo da vidimo sve naše vrline i mane i gde smo u odnosu na konkurenciju.Kad je o rivalima reč, danas su u kvalifikacijama postignuti odlični rezultati, koji najavljuju da Evropa može da parira Aziji u ovoj disciplini. Što se nas tiče, čeka nas nastavak rudarskog posla, trenutni nivo nije ono čemu težimo. Sledeći izazov nas očekuje za manje od mesec dana, takođe u Osijeku, gde će biti održan Svetski kup –zaključila je Arunovićeva.

Prvenstvo Evrope traje do nedelje, a na programu su discipline malokalibarskim oružjem, u kome Srbija nema predstavnike, i u gađanju glinenih golubova.

(Kurir sport/SSS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja