MIKEC PRED TOKIO: Nadam se da ćemo nastaviti niz medalja u streljaštvu na Olimpijskim igrama
Foto: Streljački savez Srbije

optimista

MIKEC PRED TOKIO: Nadam se da ćemo nastaviti niz medalja u streljaštvu na Olimpijskim igrama

Ostali sportovi -

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec rekao je da se nada da će strelci nastaviti sa nizom medalja na Olimpijskim igrama, koji traje od 1988. godine.

"Nadam se da će neko od nas sedmoro na Olimpijskim igrama osvojiti medalju, i na taj način nastaviti sa nizom, koji traje od 1988. godine i Igara u Seulu, rekao je Mikec Agenciji Beta na druženju sa olimpijcima u Beogradu.

Mikec je na prethodno završenom Evropskom Prvenstvu u Osijeku, osvojio dve srebrne medalje, dok je Srbija na tom takmičenju osvojila ukupno pet medalja.

"Imali smo sreću da nakon 15 meseci pauze imamo Evropsko prvenstvo koje je može se reći bilo berićetno, osvojili smo pet medalja, od toga ja sam osvojio dve srebrne", dodao je Mikec.

"Sve oko pandemije ostavilo je trag na velikim takmičenjima, drugo je trening i domaća takmičenja a drugo ova velika gde su i tenzije prisutne", rekao je on.

Mikec je istakao da do "početka Olimpijskih igrara nema pauze, uz ocenu da se svaki sekund mora iskoristiti".

"Imaćemo i Svetski kup u Osijeku pre Igara gde će biti svi takmičari kao i u Tokiju, a to je poklon za sve nas, blizu smo na dva sata od Osijeka i to je prilika da iskoristimo na najbolji mogući način.

Srpski strelac Milutin Stefanović dodao je da ova godina nije najbolji parametar uoči Olimpijskih igara, ali da je zadovoljan formom.

"Mi smo sport koji je najgore prošao što se takimčenja tiče i samim tim ne možemo ništa da planiramo. Jedna studija se izvlači iz dužeg vremenskog perioda", rekao je Stefanović.

"Zadovoljan sam trenutnom formom, problem je što nismo imali zvanična takimčenja, nemamo ta opterećenja. Imamo još dva takmičenja do Tokija i trebalo bi to da iskoristimo za pravljenje bar neke improviziovane taktike", zaključio je Stefanović.

Predsednik olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković rekao je danas da 52 dana pre početka Igara reprezentacija broji 70 sportista u 13 sportova, a da će taj broj biti i veći.

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula, a završavaju se 8. avgusta.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track