KAKVA ČAST: Davor Štefanek i Viktor Nemeš obradovali najmlađe sportiste u Senti!
Foto: SSS

MALI SAJAM SPORTA

KAKVA ČAST: Davor Štefanek i Viktor Nemeš obradovali najmlađe sportiste u Senti!

Ostali sportovi -

U Senti je održan četvrti ovogodišnji Mali sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i opštinskog sportskog saveza.

Sportski savez opštine Senta broji 31 klub, a svi oni imali su svoju prezentaciju. Deca iz predškolskih ustanova oprobala su se u svim sportovima, a osnovci su imali prilike da razgovaraju sa olimpijskim šampionom i predsednikom SSS Davorom Štefanekom, kao i svojim sugrađaninom svetskim šampionom Viktorom Nemešom na temu kako se postaje šampion.

1 / 6 Foto: SSS

Na samom otvaranju Davor Štefanek je poželeo deci da se bave sportom i nastave uspešne sportske rezultate:

“Vi deco ste budućnost sporta u Senti. U svom gradu imate mnogo šampiona i Senta je sa razlogom grad sporta. Ovde imam mnogo prijatelja uspešnih sportista. A moram vam reći da imate velike šanse da dobijete ove godine i olimpijskog šampiona Nemeš Matea, mog prijatelja iz rvačke reprezentacije, koji će se takmičiti u Tokiju u mojoj kategoriji i nadam se nastaviti sa osvajanjem medalja. Danas je dan sporta u Senti i nadam se da ćete uživati, izabrati svoj sport, krenuti da trenirate i da je upravo neko od vas naslednik šampiona. Živela Srbija, živela Senta”, poručio je Štefanek.

Nakon otvaranja predsesnik SSS Davor Šrefanek, generalni sekretar SSSGoran Marinković, pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić, zamenik predsednika opštine Senta Dragan Todorović i većnik za sport Aleksandar Zelić obišli su borilišta i terene i razgovarali sa mladima koji treniraju u lokalnim klubovima.

Kurir sport

Foto: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track