Sestre Moldovan idu na čišćenje kanala u Borči
Foto: Kurir

Sestre Moldovan idu na čišćenje kanala u Borči

Ostali sportovi -
Kanal Vizelj, gde se pripremaju olimpijci biće očišćen u narednom periodu

Sekretarijat za komunalno stambene poslove Grada Beograda saopštio je danas da je pozvao sestre Oliveru i Nikolinu Moldovan na početak čišćenja kanala Vizelj u Borči, ali su srpske olimpijske kajakašice rekle da taj poziv nije stigao do njih.

"Za sada nas niko nije pozvao,a čim stigne mi ćemo se odazvati. To je naš klub i cilj nam je da kanal bude čist da bismo mogle da treniramo i u svom kraju. Naš trener Dragan Plavšić je upućeniji u to", rekla je Nikolina Moldovan agenciji Beta.

Sestre Moldovan prethodnih meseci su se pripremale u Antaliji, na Adi Ciganliji, Bečeju i Segedinu. Sekretarijat za komunalno stambene poslove Grada Beograda najavio je da će u utorak početi čišćenje kanala u Borči, na kojem treniraju kajakaši i kanuisti kluba BSK, čije su članice i sestre Moldovan.

"Sestre Moldovan su svojim izuzetnim zalaganjem skrenule pažnju da se ovaj, inače neplovni kanal, više ne može tretirati samo kao kanal čija je osnovna svrha odvodnjavanje, već da je on u jednom delu i svojevrstan sportski teren", navodi se u saopštenju Sektretarijata.

Sestre Moldovan su bile osme u disciplini K2 na 500 metara na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Londonu, dok je Nikolina zauzela 11. mesto u disciplini K1 na 200 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track