Najnovije vesti

KRUŠEVAC INVESTIRA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU: 3 miliona dinara za izgradnju teretane na otvorenom u Lazarici
Foto: Kurir / Ž.M.

ulaganja

KRUŠEVAC INVESTIRA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU: 3 miliona dinara za izgradnju teretane na otvorenom u Lazarici

Ostali sportovi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženja za realizaciju 96 projekata usmerenih ka ostvarivanju svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Grad Kruševac je dobio 3 miliona dinara za izgradnju teretane na otvorenom u naselju Lazarica u Kruševcu. Ugovor je u ime grada potpisao pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Vladimir Petrović.

Ministar je objavio da se kroz aktivnosti Ministarstva omladine i sporta i saradnju sa međunarodnim partnerima, u prethodnih pet godina, zaposlilo se ili samozaposlilo više od 3.500 mladih, a više od 30.000 mladih je prisustvovalo obukama za povećanje zapošljivosti, upravljanje karijerom i stručnim praksama.

-Čestitam svima početak novog ciklusa saradnje na ostvarenju ciljeva omladinske politike i drago mi je da ovako važan poduhvat započinjemo u nedelji kada i cela Evropa obeležava Evropsku nedelju mladih, ove godine sa temom ,,Naša budućnost u našim rukama”. Kroz ove projekte, delimo zajedničku viziju budućnosti, u kojoj svi dajemo svoj maksimum i na svakodnevnom nivou ovo društvo činimo boljim. Ministarstvo omladine i sporta je tu da taj proces od dobre ideje do krajnje realizacije podrži i motiviše sve one koji misle da je nešto nedostižno da istraju, jer krajnji rezultat je nešto čime ćemo se svi ponositi”, izjavio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta je za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih i razvoj i sprovođenje omladinske politike obezbedilo više od 240 miliona dinara.

Kurir sport / Ž. M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track