SPEKTAKL: U Kraljevu otvoreno Prvenstvo države za seniore i seniorke u atletici!
Foto: J. S.

SPEKTAKL: U Kraljevu otvoreno Prvenstvo države za seniore i seniorke u atletici!

Ostali sportovi -

Grad Kraljevo je ovog vikenda ugostio najbolje atletičare i atletičarke Srbije koji se takmiče na Prvenstvu države za seniore i seniorke, a čak 277 takmičara iz 58 atletskih klubova nadmeće se u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ceremoniji otvaranja na Atletskom stadionu u Kraljevu u subotu popodne prisustvovali su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić, kao i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Po rečima dr Terzića, ovo je veliki događaj za sve takmičare koji žele da postignu što je moguće bolji rezultat, obore državni rekord, ali i da uspeju da se plasiraju na Olimpijske igre.

- Ovo je i veliki događaj za Kraljevo, grad u kome od sada na rekonstruisanom stadionu možemo da priređujemo kako državna, tako i međunarodna takmičenja. Uveren sam da će Kraljevo već za dva meseca biti domaćin Balkanskog šampionata za mlađe kategorije, a da ćemo u narednim godinama ovde moći da gledamo vrhunske atletičare, kao i da će kraljevačka deca ovde dolaziti da treniraju i da se takmiče - kazao je dr Terzić.

1 / 12 Foto: J. S.

Kako je rekao Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, grad na Ibru i pre 50 godina bio je atletski centar države, sa stazom koja je u to doba bila najmodernija.

- Zbog ove omladine, zbog ove dece, uspeli smo zajedničkim radom da rekonstruišemo ovaj stadion. Verujem da će Kraljevo u narednom vremenskom period biti jedan od glavnih atletskih centara u Srbiji - istakao je Branković.

Prvenstvu Srbije u atletici prisustvovao je i najbolji jugoslovenski i srpski atletičar Dane Korica koji je naglasio da je srećan što je još jedan atletski stadion u Srbiji ponovo u funkciji.

- Ovo je prava razglednica Kraljeva i hvala svima koji su dali svoj doprinos da mlađe generacije mogu da treniraju u jednom prelepom ambijentu, ali i da se, prisustvujući nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, ugledaju na starije i uspešne atletičare - kazao je Korica.

J. S.

FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track