POLICIJADA ODRŽANA NA ZLATIBORU: Čak 1.200 učesnika na Igrama, Vladimiru Iliću prestižna plaketa!
Foto: MUP

red sporta, red druženja

POLICIJADA ODRŽANA NA ZLATIBORU: Čak 1.200 učesnika na Igrama, Vladimiru Iliću prestižna plaketa!

Ostali sportovi -

Sport je nezaobilazan u svim porama društva, pa i u policiji. Jedna od tradicionalnih manifestacija koje se godinama održava u Srbiji jeste i Policijada, koju je 14 put po redu organizovao Sindikat srpske policije.

Manifestacija je svečano otvorena 4. juna na Kraljevom trgu na Zlatiboru, uz intoniranje himne ''Bože pravde'' i pred velikim brojem okupljenih građana i učesnika. Ovogodišnja Policijada bila je najmasovnija sportska manifestacija u MUP-u i postignut je rokord u broju učesnika - njih čak 1.200. Učesnici su nadmetali u 11 sportskih disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

Policijada
foto: MUP

Policijadu je otvorio predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, koji se na početku zahvalio rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova na nesebičnoj saradnji i naporima koje ulažu u poboljšanju prava zaposlenih.

"Mi hoćemo i želimo dobar odnos sa MUP-om, sa poslodavcem Vladom Republike Srbije, jer samo tako možemo podići ugled MUP-a, zaštiti policijajce na ulici i na taj način povećati bezbednost građana", reči su Ranitovića, koji je pozdravio i goste iz Makedonije i Bugarske.

Policijada
foto: MUP

Podršku u organizaciji manifestacije dali su opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i mnogi drugi. A na završnom skupu plaketu za doprinos razvoja sporta u MUP dobio je Vladimir Ilić, pomoćnik ministra MUP zadužen za ljudske resurse.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova daje svoj doprinos u afirmaciji sporta u Srbiji, pre svega kroz značajne rezultate svojih pripadnika koje postižu na domaćim i na međunarodnim takmičenjima u mnogim sportskim disciplinama i veštinama. Ponosimo se sportskim uspesima svih naših pripadnika i baš kao što je rekao i naš ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, sport je oblast u koju treba neprestano ulagati, a mi smo spremni da u narednom periodu pružimo još veću pomoć i podršku našim pripadnicima kako bi ostvarivali još bolje sportske rezultate", istakao je Vladimir Ilić.

Vladimir Ilić
foto: MUP

Ilic je najavio da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije planiraju puno novih aktivnosti, pre svega poboljšanje uslova u Sportskom centru policije u Makiš, kao i projekte za besplatne škole sporta dece pripadnika MUP i uključivanje MUP u promociju velikih sportskih međunarodnih događaja koji se planiraju održati u našoj zemlji.

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track