FILIP FILIPOVIĆ PRED PUT U TOKIO: Imamo želju da osvojimo novu zlatnu medalju na OI
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA

FILIP FILIPOVIĆ PRED PUT U TOKIO: Imamo želju da osvojimo novu zlatnu medalju na OI

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolista Filip Filipović rekao je danas da bi svi reprezentativci želeli da nakon pet godina osvoje novu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, uz ocenu da je kratkoročni plan da odu zdravi na takmičenje.

"Prošlo je pet godina, želeli bismo da osvojimo još jedno zlato, ali put je dugačak i trenutni planovi su kratkoročni da budemo svi zdravi i u najjačem sastavu. U kom god sastavu da nastupamo bićemo konkurentni na Igrama", rekao je Filipović za Agenciju Beta, na druženju sa olimpijcima u Beogradu.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u Grupi B sa selekcijama Španije, Hrvatske, Crne Gore, Australije i Kazahstana.

Filipvić je istako da je grupa "izuzetno teška", ali je dodao da bi to moglo da bude dobro za reprezentaciju, jer će imati pravo na lošiji dan.

"Selektor Dejan Savić je najbolje upućen kako ćemo izgledati na početku i kraju turnira tako da bi trebalo biti pametan, i tempirati formu za pravi trenutak. Ako tako budemo igrali verujem da možemo da prodjemo u četvrtfinale", zaključio je Filipović.

Vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju počinje 24. jula utakmicama u ženskoj konkurenciji, a završava se finalnim mečom vaterpolista 8. avgusta.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track