NAGRADE ZA NAJBOLJE: Legendarna rukometašica podelila stipendije! FOTO
Foto: Sekretarijata za omladinu i sport

NAGRADE ZA NAJBOLJE: Legendarna rukometašica podelila stipendije! FOTO

Ostali sportovi -

Dragana Pešić Belojević, gradska sekretarka za sport i omladinu, u zgradi Gradske uprave Beograda, uručila je sportske stipendije kategorisanim perspektiuvnim i mladim talentovanim sportistima amaterima, starosti od 15 do 23 godine. Stipendije je ove godine primilo 45 ortista našeg glavnog grada iz 13 sportskih grana.

BEOGRAD, stipendije
foto: Sekretarijata za omladinu i sport

- Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg sporta. Vi ste budućnost Srbije i Beograda. NA vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan, a Sekretarijat će kao i do sada biti vaš prijatelj i iskrena podrška. Na nama je da pronalazimo načine i mehanizme da podstičemo i nagrađujemo vaš trud i zalaganje. Sigurna sam da nas čeka još mnogo mnogo lepih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni i unapred im se radujem - poručila je Dragana Pešić Belojević, inače jedna od naših najboljih rukometašica svih vremena.

Uz sekretarku je bio i podsekretar Nikola Rajačić, a ukupno je za ovu svrhu izdvojeno 5.724.000 dinara. Inače, Grad Beograd će će uvesti besplatne škole sportova u 12 beogradskih opština, za decu od prvog do četvrtog razreda.

BEOGRAD, stipendije
foto: Sekretarijata za omladinu i sport

- Pilot projekat započeo je prošle godine u opštini Rakovica, gde je odziv bio veoma dobar. Nažalost, korona virus nas je u tom trenutku zaustavio, ali sada smo srećni što se projekat nastavlja jer znamo da radimo pravu stvar. Želim deci da poručim da se igrom dolazi do zvezda, a roditeljima će biti najednostavnije da se o svim detaljima raspituju direktno u školi - zaključila je gradska sekretarka.

Dragana Pešić Belojević, je pre nekoliko dana zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, na Vračaru posetila OŠ Sveti Sava. Tada su đacima uručeni sportski rekviziti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track