KRUŠEVAC ŽALI ZA VELIKOM ATLETIČARKOM, TRENEROM I DRAGOM OSOBOM: Otvorena Knjiga žalosti u Kruševačkom pozorištu
Foto: privatna arhiva

KRUŠEVAC ŽALI ZA VELIKOM ATLETIČARKOM, TRENEROM I DRAGOM OSOBOM: Otvorena Knjiga žalosti u Kruševačkom pozorištu

Ostali sportovi -

Kruševac je grad sporta , sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo. Ime i delo proslavljene Vere Nikolić ostaće duboko upisano na svetlim stranicama svetskog, jugoslovenskog, srpskog i kruševačkog sporta, kaže se u zvaničnom saopštenju Sportskog saveza grada Kruševca, povodom smrti Vere Nikolć Ćasić, najveće srpske atletičarke u istoriji..

Vera Nikolić je preminula 28. juna, posle teške bolesti, a komemoracija povodom njene smrti biće održana u sredu, 30. juna, u Atletskoj dvorani na Banjici u 13.00 časova. Sahrana je zakazana za 15.30 časova, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Knjiga žalosti povodom smrti slavne atletičarke Vere Nikolić, koja je tri decenije živela u Kruševcu, otvorena je dana od 10 časova u foajeu Kruševačkog Narodnog pozorišta. Upisivanje u knjigu žalosti je omogućeno u terminima: 10 do 15 časova danas i sutra.

- Vera Nikolić osvojila je dve zlatne medalje za Jugoslaviju na Evropskim prvenstvima, 1966. i 1971. godine, u trci na 800 metara. U disciplini 800 metara držala je i svetski rekord, a osvojila i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1969. godine. Kao atletski trener i sportski pedagog bila je uzor mnogim kruševačkim sportskim generacijama. Za sve što je učinila za Kruševac i kruševački sport večna joj slava i hvala - kaže se na kraju saopštenja.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track