SPEKTAKL: "Nedelja na Beogradskom hipodromu" u znaku džokeja Miloša Milojevića!
Foto: Nikola Anđić

fanpalast pobednik

SPEKTAKL: "Nedelja na Beogradskom hipodromu" u znaku džokeja Miloša Milojevića!

Ostali sportovi -

Na Beogradskom hipodromu, pred oko 2.000 gledalaca, u 99. galopskom derbiju je veliku senzaciju priredio trogodi ždrebac Fanpalast, koga je jahao Milan Konkolj.

Peščanu stazu dugu 2.400 metara dobio je u maniru lako, start-cilj (vreme 2:40,2), i od početka je bio neuhvatljiv za favorite koji su u treningu kod Bojana Šendekovića iz Šapca i Smaila Mržljaka (BiH).

Miloš Milojević, hipodrom
foto: Nikola Anđić

Trener Fanpalasta koji je oždrebljen u Francuskoj je Srđan Jovin, a vlasnik Miloš Milunović. Pobednički pehar predao je Miloš Popović, šef kabineta predsednika Vlade Srbije.

Zanimljivo je da posle trke nije bilo doping kontrole, iako su u nedavnoj prošlosti čak dva pobednička grla bila pozitivna (2017, 2020), pa su naknadno za pobednike proglašeni drugoplasirani.

Slučaj iz prošle godine je i dalje veoma aktuelan, a vlasnik diskvalifikovanog konja (Wild West) Aleksandar Purić je angažovao advokata Iliju Dražića i sada je sve na sudu, pa će se na konačan epilog očigledno još pričekati. Nedelju na Beogradskom hipodromu je obeležio džokej Miloš Milojević Struja, sa ukupno četiri pobede.

Istoga dana u Budimpešti je održan 99. mađarski derbiji, u kome je grlo Binabik (džokej Antonio Frezu iz Italije), u vlasništvu štale "BelRacing" braće Radukić, zauzelo odlično treće mesto. U Hamburgu je održan 152. nemački derbi (nagradni fond 650.000 evra), a pobednik je Sisfahan, koga je jahao Andras Štarke. U inostranstvu su bili zapaženi i konji štale "Lastin put", veoma ambicioznog Vladana Damjanović.

Njihova najveća uzdanica četvorogodi Markoni LP je zauzeo odlično četvrto mesto u Varšavi na trci na 2.600 metara vrednoj 21.000 evra, a u Karlovim Varima je nastupao Anđels Glori LP. Inače, konji su im stacionirani kod trenera Vaclava Luke u Češkoj, vodećoj zemlji centralne Evrope u galopskom sportu.

L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track