VUČIĆ PREDAO FILIPU FILIPOVIĆU ZASTAVU SRBIJE I PORUČIO: Vi ste ponos Srbije, svim srcem smo uz vas!
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

prijem ZA OLIMPIJSKI TIM

VUČIĆ PREDAO FILIPU FILIPOVIĆU ZASTAVU SRBIJE I PORUČIO: Vi ste ponos Srbije, svim srcem smo uz vas!

Ostali sportovi -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike primio je sportiste i članove olimpijskog tima Srbije.

Predsednik Srbije je poželeo sreću našim sportistima u Tokiju.

"Srećan sam što imam prilike da vas vidim posle mnogo napora i priprema, i želim da vam kažem veliko hvala. Uprkos olimpijskom pravilu "važno je učestvovati", mi se nadamo pobedama i medaljama", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Olimpijski tim Srbije
foto: Printscreen

Predsednik je potom takmičarkama u džudou, koje će se takmičiti i protiv džudistkinja lažne države, da ne brinu ni o čemu i da se bave sportom.

"Mi se nadamo uspehu, pobedama i radostima. Hoću da kažem posebno našim takmičarkama u džudou i da ne krijem, hodu da sve te probleme postavim na svoja leđa. Milice i Marice pošto ćete imati u konkurenciji takmičarke sa tzv. Kosova da ne brinete. Vi se bavite sportom. Pobeđivale ili gubile mi ćemo biti uz vas. Bavite se sportom i samo svoj posao radite i ne brinite ni za šata drugo", rekao je Vučić i dodao:

"Nećemo vas terati ni na kakve politikče akte ili bilo šta. Navijaćemo za vas i od vas ne tražimo baš ništa. Niti da napuštate postolje, niti da ne učestvujete na takmičenju protiv nekoga. Mi političari ćemo da radimo svoj posao što se tiče odnosa prema Prištini. Znamo koliko ste truda, rada i energije uložili za ovo takmičenje. Tako se i ponašajte, a mi vam želimo d apobeđujet", rekao je predsednik Srbije na dodeli zastave Olimpijskom timu naše zemlje.

Vučić je podsetio da smo u Pekingu osvojili tri medalje, u Londonu četiri, a u Riju osam.

"Vi ste ponos Srbije zbog vašeg truda i rada, mi ćemo samo biti obični navijači i svim srcem smo uz vas. Za sve možete da se obratite našoj ambasadi u Tokiju, to su sjajni ljudi. Želim vam mnoge pobede i uspeha, verujem u snagu Srbije i nadam se da ćemo ovaj put pokazati kako se borimo za našu zemlju i kako Srbija ima najbolje sportiste na svetu" rekao je Vučić.

Aleksnadar Vučić
foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

"Želim vam da dugo ostanete u Japanu, do poslednjih borbi, i da ostvarite uspehe. Živela Srbija i hvala vam još jedanput", dodao je predsednik Srbije.

Predsednik naše zemlje je vaterpolisti Filipu Filipoviću svečano uručio državnu zastavu, koju će naš tim nositi na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Aleksandar Vučić, Olimpijski tim Srbije
foto: Printscreen

"Želim da se zahvalim predsedniku na divnom prijemu i izdvojenom vremenu. Poželeo bih kolegama sportistima zdravlje i sreću, znanja imaju, ne bi bili ovde da je drugačije. Potrudićemo se u Tokiju da opravdamo svoj kvalitet i renome. Zamolio bih svu javnost samo da nam šalju pozitivnu energiju, sve ostalo je na nama", rekao je Filipović.

Aleksandar Vučić, Olimpijski tim Srbije
foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković je zatim predao amajlije Maji Ognjenović i Aleksandru Kukolju.

"Amajlija je simbol Srbije! Našeg otpora i to je najlepši četinarski cvet poznata širom sveta. Sa njom idete u daleko zemlju,da vas čuva od uroka i opake bolesti. Naša obaveza je da pobeđujemo. To je važno za jednu malu zemlju kao što je Srbija i na to nas teraju sjajni rezultati naše istorije. Kada bi vas nabrajao sada sve koji ste doneli medalje sigurno bih nekoga zaboravio. Idemo da se borimo, a moje trenersko pravilo je: 'Daj najviše što možeš toga dana, pa idi spavaj'. To pravilo jako dobro praktikuje i najveći naš sportista Novak Đoković" rekao je prvi čovek OKS Božidar Maljković.

Dodao je da je država obezbedila "optimalne" uslove za pripreme srpskih olimpijaca.

"Ove godine smo imali rekordna ulaganja da biste se dobro spremili, a ništa luksuzno nismo potrošili", kazao je Maljković.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta, a Srbiju će u Japanu predstavljati 85 sportista.

Aleksandar Vučić, Olimpijski tim Srbije
foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track