SRPKINJE SILOVITE NA STARTU: Juniorke Srbije deklasirale Tursku!
Foto: RSS

evropsko prvenstvo

SRPKINJE SILOVITE NA STARTU: Juniorke Srbije deklasirale Tursku!

Ostali sportovi -

Juniorke Srbije su odlično otvorile Evropsko prvenstvo B divizije pobedom nad Turskom rezultatom 37:23 (17:10).

Dominantnom igrom tokom cele utakmice naše rukometašice nisu dozvolile da se postavi pitanje pobednika susreta. Stekli su se važni bodovi za Srbiju u prvoj utakmici na prvenstvu i važna pobeda za samopouzdanje u nastavku šampionata.

Dobar start utakmice izabranica Dragana Markova trener Turske je pokušao da zaustavi tajm autom pri rezultatu 8:4, ali bez uspeha. Naše devojke su nastavljale da uvećavaju prednost koja je krajem prvog poluvremena iznosila čak devet golova (17:8). Na odmor se otišlo rezultatom 17:10. U drugom poluvremenu Srbija je nastavila sa odličnom igrom. Raspoložene juniorke u 39. minutu prvi put postižu dvocifrenu prednost (23:13), koje su konstantno uvećavale i u poslednjih 20 minuta utakmice rezultat su uglavnom održavale na 14 golova prednosti.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Lana Mijailović sa 6, a Una Obrenović i Ljubica Milović su postigle 5 golova, dok su se u protivničkoj ekipi istakle Gizem Japici sa 5 i Sinem Japici sa 4 pogotka.

rukomet
foto: RSS

Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Lana Mijailović.

"Ispoštovale smo dogovor koji smo imale sa trenerom pre utakmice. Igrale smo kao tim, borile smo se za svaku loptu, za svaki gol i to je dalo rezultata. Drago mi je što sam proglašena za najboljeg igrača utakmice, ali ovo je timski sport i sve zajedno smo pobedile, tako da je to u drugom planu".

Selektor Dragan Markov bio je zadovoljan.

"Prva utakmica sa Turskom je prošla uspešno. Čestitao bih devojkama na pobedi. Nije bilo lako bez obzira na rezultat iz mnogo razloga. Dobili smo, to je najvažnije. Igra nije bila baš sjajna, ali najvažnije je da smo dobili prvu utakmicu. Sada se spremamo za Bugarsku, Tursku ostavljamo iza nas. Imamo cilj koji smo sami sebi postavili dok traje ovo takmičenje i trudićemo se da ga ostvarimo."

Sledeća utakmica Srbiju očekuje u utorak, 13. jula kada će se od 17:00 časova sastati sa reprezentacijom Bugarske.

rukomet
foto: RSS

SRBIJA – TURSКA 37:23 (17:10)

SRBIJA: Mijailović 6, Кocić 4, Simić 5, Milović 5, M. Ilić 3, Nedeljković, Obrenović 5, Lovrić 1, Todorović 2, Malenović 2, Zubović 1, Šarac, Кojić 1, Inđić 1, Кlenkovski 1, T. Ilić

TURSКA: S. Japici 4, G. Japici 5, Gokdemir, Akman 2, Кaraslan 3, Durdu 2, Кose, Celik, Cesur 2, Akbingol 2, Bejtekin, Tuzsus 1, Bektaš, Jurcu 2, Кonskunsu, Ozdemir

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track