NUDILI MI DA SE ODREKNEM SRBIJE, PA ME NA RUŽAN NAČIN UVREDILI! Asmir Kolašinac otkrio šokantne detalje iz svoje karijere!
Foto: Dado Đilas

otvoreno

NUDILI MI DA SE ODREKNEM SRBIJE, PA ME NA RUŽAN NAČIN UVREDILI! Asmir Kolašinac otkrio šokantne detalje iz svoje karijere!

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Asmir Kolašinac otkrio je da je imao ponudu da nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

"To se desilo sve 2005. ili 2006. godine. Znam da je vrlo blizu bile OI u Pekingu. Ja tad još uvek nisam imao nastup za reprezentaciju, a u tom trenutku tri bacača u Srbiji su bila bolja od mene. Čak su bili blizu normi. A svaka zemlja maksimalno može da pošalje tri bacača na Olimpijske igre", počinje priču Asmir.

Zahvaljujući bahatom potezu tadašnjeg selektora Bosne, Srbija je dobila vrhunskog sportistu.

"Ja sam u tom trenutku dobro trenirao, napredovao sam i san mi je bio da odem na Olimpijske igre. U Srbiji nisam imao mesta i postojala je ponuda da nastupam za BIH. Ponuda je bila da nastupam ako hoću, ako neću ne moram. Nikakva ulaganja, nikakva podrška nije nuđena. Ja sam onda to odbio, pogotovo jer me je čovek koji je tada bio selektor reprezentacije onako na jedan vrlo ružan način uvredio", rekao je u intervjuu za Mondo Kolašinac.

Najbolji srpski bacač kugle će četvrti put u karijeri predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama - Peking, London, Rio, pa sada Tokio.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track