MOJ PRVI AUTO (9) Radmilo Armenulić: Pre 60 godina kupio sam DKW, i danas bih ga rado vozio!
Foto: Nikola Anđić, DKW inistagram

SERIJAL KURIRA

MOJ PRVI AUTO (9) Radmilo Armenulić: Pre 60 godina kupio sam DKW, i danas bih ga rado vozio!

Ostali sportovi -

Kad je sagovornik Radmilo Armenulić, obično je tema o kojoj se priča tenis i naš Novak Đoković. Ovog puta povod je znatno drugačiji, bivši teniser i trener se prisetio svog prvog automobila.

"Prvi automobil mi je bio polovni DKW. Kupio sam ga 1962. godine u Beogradu. To je neka vrsta današnjeg ‚audija‚. I danas bih ga vrlo rado vozio".

DKW
foto: DKW instagram

Nakon DKW, šta je činilo vaš vozni park?

"Dok nisam otišao u Nemačku dve godine kasnije, nisam kupovao više ništa. Dosta vremena sam provodio u Nemačkoj. Tamo sam zaradio prve ozbiljnije pare i kupio sam ‚folksvagen bubu‚, koju sam ugledao u jednom izlogu i nisam se dvoumio ni sekunde", istakao je Radmilo i nastavio:

DKW
foto: DKW instagram

"Zatim sam na svake dve godine kupovao novi automobil. Nakon ‚folksvagena‚, krenuo sam u kupovinu ‚audija‚. Otprilike desetak automobila sam promenio u Nemačkoj, možda malo manje.

DKW
foto: DKW instagram

Mora da ste i više nego dobar vozač, s obzirom na sve ove automobile koje ste vozili?

"Prešao sam dva miliona kilometara sigurno, tako da se smatram dobrim vozačem. Uvek gledam u saobraćaju da ako vodim računa o sebi, moram, naravno, voditi računa o onome ispred mene, ali i iza. Izuzetno sam obazriv".

Radmilo Armenulić
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Pamtite li neku zanimljivu anegdotu sa automobilima?

"Ja baš i nisam imao neke zanimljive situacije s njima, ali moj pokojni otac jeste. Jednom prilikom mu je nestalo goriva. Kupio sam mu benzin, a on ga je sipao u motor s prednje strane auta umesto u rezervoar", nasmejao se Radmilo.

Kurir sport / D. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track