FINALE SUPER LIGE SRBIJE: Novi vlasnik trofeja ili majstorica
Foto: BSS

BOKS

FINALE SUPER LIGE SRBIJE: Novi vlasnik trofeja ili majstorica

Ostali sportovi -

Odluku donosi somborska boks noć!

Odluku da li smo dobili novog ekipnog šampiona Srbije ili će o tome odlučiti popularna majstorica. Ušli smo u foto finiš bokserske Super lige Srbije za sezonu 2020. - 2021. u kome se za tron bore sa jedne strane neporaženi tim Crvene zvezde i isto tako hrabri i briljantni asovi BK Sombor.

Prvi finalni susret odigran je na beogradskoj Marakani u kome je vođstvo ostvario domaćin, ekipa crvenobelih rezultatom 14:8. Jedna pobeda deli Beograđane od naslova šampiona, ali Somborci ističu da su sigurni u pobedu na domaćem terenu koja ih ostavlja u životu i uvodi ovaj duel u treći odlučujući susret koji bi se igrao na neutralnom terenu.

Sudar plavih (Sombor) i crvenobelih (Crvena zvezda) zakazan je za petak veče od 20.00 na otvorenom, na Trgu Svetog trojstva grada Sombora, uz direktan TV prenos na TV Arena.

Boks
foto: BSS

U oba tabora ističu da je motivacija i spremnost svih aktera na najvišem mogućem nivou.

"Milutin Stanković je daleko najiskusniji i najbolji bokser sa kojim sam ja delio ring. Želim da mu se neizmerno zahvalim što mi je pružio ovakav meč i što mi je dozvolio da napredujem kroz ovu pobedu. Vidimo se u revanšu večeras. Svi u Somboru jedva čekaju večerašnji spektakl", poručio je Veljko Ražnatović uzdanica Somboraca.

U Crvenoj zvezdi priželjkuju pobedu u “gradu zelenila” i proslavu titule.

"Kada sam dobio poziv da kao pozajmljen bokser boksujem za Beograđane nisam se dvoumio. Puno sam napredovao ove godine. Imaću za protivnika koga sam u prvom meču lako dobio. Ali ne verujem da će on ponoviti greške iz prvog duela, predstoji pravi spektakl", istakao je Novopazarac Džejlan Toskić koji brani boje crvenobelih.

Ukoliko dođe do majstorice, Smederevo će biti domaćin ovog duela, u nedelju 25. jula 2021.

(Kurir sport/BSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track