ZVANIČNA POSETA: Gradonačelnik Kraljeva obišao odbojkaše Ribnice na početku priprema za novu sezonu! FOTO
Foto: RK Ribnica

ZVANIČNA POSETA: Gradonačelnik Kraljeva obišao odbojkaše Ribnice na početku priprema za novu sezonu! FOTO

Ostali sportovi -

Odbojkaše kraljevačke „Ribnice“, osvajače 56. Kupa Srbije za odbojkaše, na prvom okupljanju u okviru priprema pred nastupajuću sezonu, na treningu u popularnim „Borićima“, obišao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa pomoćnikom za omladinu i sport Nikolom Radevićem.

Kako ističe gradonačelnik, „Ribnica“ će nastupati u Prvenstvu Srbije, Kupu Srbije, igraće utakmicu Super kupa, ali će Kraljevo predstavljati i u evropskim takmičenjima.

- Veoma mi je drago što mogu da zahvalim ovim momcima za sve ono što su uradili prethodne sezone, što su ime Kraljeva još jednom prikazali u najboljem svetlu pobeđujući najveće srpske klubove. Na kraju su bili drugi na tabeli i osvojili Kup Srbije prvi put posle 1978. godine. Posle 43 godine, ovi momci, predvođeni trenerom Milanom Simojlovićem, doneli su Kup države u Kraljevo. Očekujem da će i ove sezone nastaviti sa odličnim rezultatima, da ćemo imati više prilike da ih gledamo u Hali sportova, da će epidemiološke mere dozvoliti da njihovim utakmicama prisustvuje, siguran sam, 1.500 do 2.000 ili 3.000 navijača, jer ovi momci to zaslužuju, poručio je gradonačelnik Terzić, ističući da je, pored materijalne podrške, veoma važno biti uz svoj klub.

1 / 6 Foto: RK Ribnica

Trener “Ribnice“ Milan Simojlović se nada da će ovaj tim ne samo ponoviti, već i premašiti uspeh iz prethodne sezone.

- Cilj za ovu sezonu je osvajanje Super kupa, Kupa i titule - krećemo na sva tri domaća fronta. Sve što smo zamislili Ivan Todorović i ja na početku, to smo i ostvarili. Selektirana je ekipa kako smo hteli. Uspeli smo da, uz pomoć prijatelja, dovedemo pojačanja adekvatna za takve domete. Zadovoljni smo sastavom, kaže trener Milan Simojlović ističući da su veoma zadovoljni što su reprezentativca Vlada Petkovića vratili da odigra još neku sezonu, ali i što su i pojačanja koja su doveli renomirani igrači koji imaju iskustva i uspehe iza sebe.

- Pripreme počinjemo okupljanjem u „Borićima“, kako je tradicija već tridesetak godina, zatim odlazimo na planinu Goč. Deo priprema ćemo sprovesti i u Ubu, kaže Simojlović podsećajući na to da Goč pruža odlične uslove za pripreme, ali da će i u Ubu imati izuzetne uslove.

Prema rečima prvog čoveka Kraljeva, lokalna samouprava ulaže više od 100 miliona dinara u razvoj sporta, a u prethodnih nekoliko godina značajno su uvećana izdvajanja za sport.

- Kada imate snažan budžet, kada se u Kraljevu zaposli 6.000 ljudi za samo četiri godine, kada imate veće prihode, treba da omogućite mladim ljudima i da se bave sportom - i omladinskim i amaterskim, ali i da učestvujemo kao grad u najvažnijim profesionalnim takmičenjima u Srbiji, dodaje Terzić.

J. S.

FOTO: Grad Kraljevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track