MIKEC I SEBIĆ U TOP 10: Objavljena svetska rang lista Međunarodne streljačke federacije
Foto: Profimedia

STRELJAŠTVO

MIKEC I SEBIĆ U TOP 10: Objavljena svetska rang lista Međunarodne streljačke federacije

Ostali sportovi -

Dvojica srpskih strelaca Damir Mikec i Milenko Sebić, nalaze se među 10 najboljih na najnovijim svetskim rang listama Međunarodne streljačke federacije (ISSF) objavljenim posle Olimpijskih igara u Tokiju.

Olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem Damir Mikec je drugi na rang listi ovim oružjem, a neposredno uoči OI, osvojio je srebro i na Svetskom kupu u Osijeku.

Damir Mikec
foto: Ana Paunković

Prvo mesto držio limpijski prvak i pobednik SK u Osijeku Džavad Forugi iz Irana.

Milenko Sebić je peti na listi strelaca malokalibarskom puškom iz trostava, kojom je u Tokiju osvojio bronzu.

Milenko Sebić
foto: OKS

Andrea Arsović, osvajač osmog mesta MK puškom iz trostava u Tokiju, je trenutno na 13. poziciji u svojoj kategoriji, Zorana Arunović je na 21.mestu.

Za rang listu se boduje učinak na takmičenjima ISSF, Olimpijskim igrama i kontinentalnim prvenstvima i igrama u pojedinačnim disciplinama. Ostvarenja u nadmetanjima mešovitih parova se ne računaju. Ove godine su, sem Olimpijskih igara, održana dva Svetska kupa - srpski strelci su učestvovali samo na jednom - i Evropsko prvenstvo.

Zahvaljujući trenutnom plasmanu, Damir Mikec i Milenko Sebić su dobili pozivnice za „Kup predsednika“. Datum i mesto održavanja takmičenja, na koje je pozvano po prvih 12 strelaca na rang listama ISSF posle OI, će uskoro biti određen, navodi se u saopštenju SSS.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track