VATERPOLO SAVEZ SRBIJE: Dezinformacije o pripremama reprezentacije bacaju senku na vrhunski rezultat
Foto: Profimedia

SAOPŠTENJE

VATERPOLO SAVEZ SRBIJE: Dezinformacije o pripremama reprezentacije bacaju senku na vrhunski rezultat

Ostali sportovi -

Vaterpolo savez Srbije (VSS) saopštio je danas da nisu tačne tvrdnje da se nacionalni tim za Olimpijske igre pripremao van zemlje zbog nepostojanje uslova u Srbiji i istakao da svaka dezinformacija baca senku na vrhunski rezultat ostvaren u Tokiju.

VSS se oglasio, kako je naveo, povodom "raznih neistinitih informacija koje su se pojavljivale u medijima prethodnih dana".

Proslavljeni vaterpolista i predsednik Odbora Narodne stranke za sport Danilo Ikodinović izjavio je juče da je za Nacionalni vaterpolo trening centar u Vrnjačkoj Banji potrošeno 2,5 miliona evra, a da nije uradjeno ništa i da vaterpolisti moraju da idu na pripreme u druge države.

VSS je najpre naveo da se planovi i programi svih nacionalnih selekcija donose svakog decembra za narednu godinu, a prema predlogu nacionalnih trenera, nacionalnog selektora, kao i Stručnog saveta VSS.

Vaterpolisti Srbije
foto: Profimedia

"Konkretno, u slučaju bazičnih priprema seniorske muške reprezentacije Srbije koje su održane u Sloveniji, moramo da istaknemo da je Brdo kod Kranja izabrano kao najpogodnije mesto za takvu vrstu priprema pred Olimpijske igre u Tokiju gde bi pored fizičke pripreme, bila uradjena i mentalno psihološka priprema koja je zahtevala svojevrsnu izolaciju od spoljnih faktora (navijači, mediji, očekivanja javnosti)", navodi se u saopštenju.

"Dakle, nikakvo nepostojanje uslova u Srbiji u vidu objekata za pripreme nije postojalo, već isključivo razlozi gore navedeni", dodaje se i saopštenju.

Vaterpolisti Srbije
foto: Profimedia

VSS je istakao i "veliku podršku predsednika Srbije, Vlade, Ministarstva omladine i sporta proteklih godina kroz sanaciju dugovanja nasledjenog iz perioda neodgovornog poslovanja, višestruku pomoć klubovima za nastupe na takmičenjima i sanaciju posledica prouzrokovanom epidemijom koronavirusa, podršku pri organizaciji najvećih sportskih takmičenja, isplatu novčanih nagrada i nacionalnih priznanja".

"Ovo su činjenice koje se mogu na jednostavan način proveriti i svaka manipulacija bilo kog od ovih podataka je zlonamerna", navodi se u saopštenju.

Vaterpolo savez Srbije je, na kraju, apelovao na javnost i medije da se na "pozitivan način" bave osvajanjem nove zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

"Svaka dezinformacija i manipulacija samo baca senku na vrhunski rezultat naših momaka na koji svi zajedno treba da budemo ponosni", zaključuje se u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track