TRSTENIK DOČEKAO SVOG ŠAMPIONA: Bronza Milenka Sebića sija kao zlato!
Foto: Ž. M.

STRELJAŠTVO

TRSTENIK DOČEKAO SVOG ŠAMPIONA: Bronza Milenka Sebića sija kao zlato!

Ostali sportovi -

Trstenik organizovao doček za pamćenje Milenku Sebiću, koji je 2. avgusta osvojio bronzanu medalju na Olimpijadi u Tokiju i oduševio Srbiju, a posebno svoj rodni grad.

Predsednica opštine Trstenik Milena Turk priredila je prijem za Milenka Sebića u zgradi Opštinske uprave, a zatim je usledio veličanstveni spektakl u centru ovog pomoravskog grada.

Ispred Opštine okupila se velika masa oduševljenih njegovih zemljaka, koja je došla da pozdravi prvog osvajača olimpijske medalje rođenog u Trsteniku. Pravi delirijum izazvalo je njegovo obraćanje u kojem je istakao da se do velikih uspeha dolazi samo velikim radom, strpljenjem i istrajniošću. Pozvao je mlade da se bore za sebe, svoj narod i državu i da nikada ne smeju odustati.

Milenko Sebić
foto: Ž. M.

- Svaki pojedinac koji ima svoj san i planira neki cilj on će ga ostvariti ako ga silno želi, veruje u sebe i uloži sve svoje intelektualne i fizičke potencijale. Za ovu medalju sam se spremao od svoje 14 godine, a želeo sam je i pre toga kao osnovac u Trsteniku. Nastaviću i dalje da naporno radim i nadam se i verujem novim uspesima, istakao je nosilac bronze iz Tokija, koja sija kao zlato.

Milenko Sebić
foto: Ž. M.

Srpski bronzani strelac je na veliko oduševljenje najmlađih obožavalaca podelio sto majica sa svojim portretom, a zatim je primio priznanje „Najmoravac“, kao jedini sportista do sada iz Trstenika koji je osvojio olimpijsku medalju.

Milenko Sebić
foto: Ž. M.

U samom centru grada i dalje stoji bilbord sa fotografijom Milenka Sebića na kojem piše „Hvala Milenko, tvoj Trstenik“.

- Trstenik je oduševljen i svi smo srećni zbog istorijskog uspeha Milenka Sebića. Srbiji je doneo veliki uspeh, a svojim Trsteničanima ogroman ponos i dostojanstvo, kao prvi nosilac oliimpijske medalje u istoriji naše opštine. On je naš pravi ambasador u zemlji i svetu i njega će istorija pamtiti, kaže Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Milenko Sebić
foto: Ž. M.

(Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track