ATLETSKI SPEKTAKL NA IBRU: U Kraljevu otvorena Balkanijada, takmiči se 450 sportista iz 15 zemalja (FOTO)
Foto: J.S.

Atletika

ATLETSKI SPEKTAKL NA IBRU: U Kraljevu otvorena Balkanijada, takmiči se 450 sportista iz 15 zemalja (FOTO)

Ostali sportovi -

Uprkos problemima izazvanim pandemijom virusa korona, kako u svetu, tako i kod nas, na Atletskom stadionu u Kraljevu u subotu je otvoreno Prvenstvo Balkana u atletici za mlađe juniore i juniorke na kojem se takmiči 450 sportista iz 15 država.

Kako je na otvaranju rekao dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, posle uspešno održana dva državna takmičenja u atletici, Kraljevo je uspešno organizovalo i međunarodno takmičenje, odnosno Balkanijadu.

balkanijada, Kraljevo
foto: J.S.

- Kada smo obezbeđivali finansijska sredstva za kompletnu rekonstrukciju Atletskog stadiona kraj Ibra, namera nam je bila da obezbedimo dobre uslove za treninge kraljevačkih atletičara, a sa druge strane omogućili smo dolazak velikih takmičenja u naš grad, državnih i međunarodnih. U Kraljevu danas ne postoji jedan prazan krevet u bilo kom hotelu, što znači da se sredstva koja smo uložili u organizaciju višestruko vraćaju lokalnoj samoupravi, kazao je dr Terzić.

balkanijada, Kraljevo
foto: J.S.

Prema njegovim rečima, Kraljevo će se truditi da i narednih godina organizuje značajna takmičenja, a u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, grad nastavlja da ulaže u sportsku infrastrukturu, tako da će već u ponedeljak biti raspisan javni poziv za prikupljanje ponuda za rekonstrukciju košarkaških terena na obali Ibra.

balkanijada, Kraljevo
foto: J.S.

Obraćajući se učesnicima i građanima koji su došli da gledaju ovaj atletski spektakl, direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković rekao je da su u Kraljevo došli najbolji i najperspektivniji atletičari Balkana koji će za 4 ili 5 godina osvajati medalje na najvećim svetskim takmičenjima.

- Lokalna samouprava, zajedno sa nama, uložila je velike napore da ugostimo ovoliki broj takmičara i da mladi talenti pokažu gde su u rangu sa svojom konkurencijom. Dobijanjem evropskih i svetskih šampionata pokazali smo da smo dobri organizatori, ali i učesnici, i verujem da će ovi mladi ljudi i njihovi treneri otići zadovoljni iz Kraljeva i Srbije, naveo je Branković.

balkanijada, Kraljevo
foto: J.S.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track