Milica Mandić posetila vazduhoplovce

Uživala u avionu

Milica Mandić posetila vazduhoplovce

Ostali sportovi -
Mandićeva se oprobala na simulatoru MiG-29, sedela u kabini istoimenog aviona na stajanci, da bi je na kraju pred sastav brigade dovezli avionom G-4
1 / 7

Pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhopovne odbrane su počeli sa pripremama letačkog dela programa aeromitinga “Batajnica 2012“, a pravo iznenađenje postrojenom sastavu 204. vazduhoplovne brigade bila je Milica Mandić, osvajačica ovogodišnjeg olimpijskog zlata u Londonu. Milicu, koja je pred stroj izašla iz aviona G-4, aplauzom je pozdravio kompletan vazduhoplovni sastav.

"Ovo je novo i neverovatno iskustvo za mene. Obilazak aviona, simulacija... Ovde je sjajna atmosfera i ljudi su pozitivni. Uopšte nisam zamišljala da to tako može da bude. Nadam se da ću 2. septembra prisustvovati aeromitingu", rekla je Milica i dodala da se sa velikim oduševljenjem odazvala današnjem pozivu.

Pre nego što je pozdravila vazduhoplovce, osvajačica najsjajnijeg olimpijskog odličja je u pratnji komandanta 204. vazduhoplovne baze brigadnog generala Predraga Bandića obišla kontrolni toranj odakle je gledala prva uvežbavanja naših pilota za predstojeći aeromiting. Zatim se oprobala na simulatoru MiG-29, sedela u kabini istoimenog aviona na stajanci, da bi je na kraju pred sastav brigade dovezli avionom G-4.

"Nije bilo boljeg načina da motivišemo pilote i pripadnike vazduhoplovno-tehničkog sastava koji će sa ponosom biti angažovani na predstavljanju svoje zemlje nego da im upriličimo posetu nekoga ko je pred milionima gledalaca reprezentovao našu zemlju na najbolji mogući način", rekao je general Bandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track