PORAZOM OTVORILI DRUGU FAZU: Kadeti Izraela uspešniji od Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj
Foto: RSS

rukomet

PORAZOM OTVORILI DRUGU FAZU: Kadeti Izraela uspešniji od Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj

Ostali sportovi -

Muška kadetska reprezentacija Srbije pretrpela je poraz od Izraela na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. U prvom meču druge faze takmičenja po grupama za razigravanje od 9. do 16. mesta kadeti Izraela su slavili rezultatom 35:28 (18:14).

SRBIJA – IZRAEL 28:35 (14:18)

SRBIJA: Mrdović, M. Dodić, Podunavac, Simić, Zekić, Nešić 1, Stamenković, Milovanović 2, Čabrilo 1, Mitrović 3, Antonijević 3, Predović 1, Zečević 7, Rogan 2, S. Dodić 7, Krivokapić 1

IZRAEL: Peled, Hadar, Lejbov 4, Medina 3, Biton, Levi 6, Š. Solomon 2, Guez, Peleg, R. Solomon 3, Libgot 1, Rosenfeld, Maman 6, Azriel. Dahan, Koen 10

Dve ekipe su imale priliku da se susretnu tokom pripremnog perioda za Evropsko prvenstvo, na turniru u Portugaliji, gde je naša selekcija bila uspešnija, međutim ovoga puta bila je prisutna drugačija energija na terenu.

Nasuprot vrlo raspoloženim i motivisanim Izraelcima, naša ekipa je izgledala kao da se nije oporavila od meča sa Islandom i svega što je on nosio, što je protivnik na najbolji mogući način iskoristio.

Izael je započeo utakmicu serijom 3:0, ali kadeti Srbije uspevaju da uhvate priključak u narednim minutima. Ipak, Izrael je diktirao tok utakmice i bio u konstantnom vođstvu, a naši kadeti su na periode uspeli da pariraju, ali činilo se da su se veoma rano predali i da nisu uspeli da izvuku iz sebe energiju i motivaciju koja ih je krasila na nekim prethodnim utakmicama na takmičenju. Izaelci sa četiri gola prednosti odlaze na odmor, a pokušaj da se ohlade glave i drugačije pristupi drugom delu utakmice nije urodio plodom. U nastavku nije bilo promena na terenu, Irael je čak i pojačavao tempo i uvećavao razliku i na kraju slavio sa 35:28.

kadeti Srbije
foto: RSS

Za najboljeg igrača utakmice u reprezentaciji Srbije proglašen je Nikola Zečević.

Najefikasniji u našem timu bili su Stefan Dodić i Nikola Zečević sa po 6 postignutih golova, dok je u selekciji Izraela 10 golovao dao Nadav Koen.

Selektor Đorđe Teodorović

- Teško je bilo šta reći u ovom momentu, ovo je jako težak poraz. Sad ovako vruće glave posle utakmice teško je reći u čemu je razlika u turniru u Portugalu i ovde. Energija u ekipi nije mogla nikako da se nađe danas. Iako smo se izdogovarali da je ovo odlučujuća utakmica za neki naredni period za naše reprezentacije, igrači ipak nisu mogli da se podignu. Nema tu krivaca drugih, ne bih ja tražio u nekom drugom već samo u sebi. Sva ta saradnja koju smo imali do sada je bila sasvim korektna. Juče smo se izdogovarali da probamo danas srcem na trenu, bez lepog rukometa, zalaganjem da prebrodimo ovaj meč pa da idemo na sledeći, međutim igrači nisu imali snage u sebi. Šta je pogrešno urađeno, to sad treba hladne glave sesti i uraditi analizu. Naravno, prva krivica je moja, pa ćemo videti dalje šta i kako. Imamo još tri utakmice na turniru, sad se treba sportski poneti i videti da li postoji bilo kakva šansa za prolazak među trinaest ekipa.

Sledeći rival Srbije je reprezentacija Mađarske, a utakmica je na programu u sredu, 18. avgusta od 16:30 časova.

Kurir sport / RSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track