MMA SPEKTAKL U ODŽACIMA: Bogdanović i Sekulić šampionski, ratnice demonstrirale silu!
Foto: SBC

33. sbc revenge

MMA SPEKTAKL U ODŽACIMA: Bogdanović i Sekulić šampionski, ratnice demonstrirale silu!

Ostali sportovi -

MMA asovi promarširali su severom Vojvodine u 33. izdanju SBC Revenge.

Noć mešovitih borilačkih veština održana je na platou ispred Sportskog i poslovnog centra Odžaci u organizaciji Serbian Battle Championship, najvećeg domaćeg i jednog od najkvalitetinijih MMA brendova u Evropi.

SBC oktagon ovaj put ugostio je 14 boraca, u sedam izuzetno kvalitetnih, atraktivnih, neizvesnih borbi, koje su sve vreme držale pažnju broje publike koja je preplavila centar Odžaka. U uvodnim borbama videli smo svu raskoš ovog sporta koju su demonstrirali borci iz Brazila i Rusije, a posebno interesovanje izazvale su dame koje se demonstrirale silu i beskompromisnim borbama sve prisutne su ostavile bez daha. Neporažena Tajda Ratajc iz Slovenije vratila se u borilište ekspresnom pobedom u prvoj rundi protiv Italijanke Analise La Bele dok je sudar Slovenke Monike Kučinič i Bugarke Aleksandre Tončeve pobednicu dobio nakon odrađene sve tri runde u kojima ni jedna ratnica nije pokleknula ni sekund. Na kraju ova velika bitka jednoglasnom odlukom sudija pripala je Slovenki koja iza sebe ima natupe u KSW-u i Rizinu.

Očekivano, poslastice večeri bile su borbe u kojima su epitete šampiona i prvoklasnih MMA boraca zadržali naši asovi Predrag Bogdanović i Stefan Sekulić. Najpre je najbolji srpski borac u velter kategoriji, donedavni član najjače svetske MMA organizacije UFC, Sekulić nakon tri runde jednoglasnom odlukom sudija stigao do novog trijumfa u SBC Revenge oktagonu, ovaj put protiv renomiranog protivnika iz Rusije, dagestanskog profesionalca Zamilkana Jusupova koji se pokazao kao izuzetno težak i čvrst protivnik.

1 / 15 Foto: SBC

Usledila je borba večeri u kojoj smo videli sudar dva, do ove večeri, neporažena MMA asa. Sa jedne strane oktagona stajao je naša mlada zvezda u velikom usponu Predrag Bogdanović iz Novog Sada poznat po izuzetnom majstorstvu kada je u pitanju borba u parteru, sa druge strane bio je izuzetno raspoloženi ruski borac Šamil Kasumov čija biografija obiluje velikim pobedama, među kojima su i dve u amaterskoj konkurenciji nad UFC šampionom Pjotrom Janom. Već na samom startu videlo se da ni jedan ratnik neće posustati do poslednjeg atoma snage, da će ova bitka biti teška i duga. Ni Predrag ni Šamil nisu štedeli ni sebe ni protivnika, izgarali su za pobedu kroz sve tri runde. Bogdanović je ostavio srce u vatrenom ringu i uprkos tome što mu Rus mu nije ni malo olakšao put, novu pobedu na kraju upisao je naš mladi MMA mastro za osmi uzastopni profesionalni trijumf, ovaj put u njegovom debiju kada su glavne borbe u pitanju.

SBC 33 Revenge Plato ispred hale Sportski centar, Odžaci 21.08.2021.

1. Jovan Zdelar pobedio Radovana Nedovica nokautom 1R 0:10

2. Tajda Ratajc pobedila Annalisu La Bellu završnicom (Armbar) 1R 4:56

3.Dzhamaludin Aliev pobedio Alexandra Ribeira nokautom KO (Kick to the Body) 1R 1:45

4. Monika Kucinic pobedila Aleksandru Tonchevu jednoglasnom odlukom 3R 5:00

5. Werlleson Ribeiro pobedio Gadzhimurada Gasanova tehničkim nokautom TKO (Punches) 2R 1:41

Co-Main Event 6. Stefan Sekulic pobedio Zalimkhana Yusupova jednoglasnom odlukim 3R 5:00

Main Event 7. Predrag Bogdanovic pobedio Shamila Kasumova većinskom odlukom 3R 5:00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track