NASTAVAK SARADNJE: Alonso vozi za Alpin i 2022. godine
Foto: EPA/ANDRE PAIN

FORMULA 1

NASTAVAK SARADNJE: Alonso vozi za Alpin i 2022. godine

Ostali sportovi -

Španac Fernando Alonso voziće za Alpin u šampionatu Formule 1 i sledeće godine, saopštila je danas francuska ekipa.

Ekipa Alpin iskoristila je opciju u ugovoru i produžila saradnju sa 40-godišnjim Špancem na još jednu sezonu.

"Veoma sam srećan zbog nastavka saradnje i u 2022. godini. Otkako sam se vratio u Formulu 1, u ovoj ekipi sam se osećao kao kod kuće, svi su me dočekali raširenih ruku. Zadovoljstvo je ponovo raditi sa nekim od najsjanijih umova u našem sportu", rekao je Alonso.

Dvostruki svetski šampion vratio se ove godine u Formulu 1 posle dvogodišnje pauze. On je u Formuli 1 debitovao 2001. godine kao 19-godišnjak. Alonso će i naredne godine voziti u ekipi sa Estebanom Okonom.

"Sezona je bila nezgodna za sve nas, ali pokazali smo napredak kao ekipa, a rezultat u trci u Madjarskoj je dobar primer tog napretka. Ciljamo na još pozitivnih stvari do kraja sezone, a od ključne važnosti od sledeće sezone su izmene propisa u Formuli 1", rekao je Alonso.

"Bio sam veliki pobornik potrebe za jednakim uslovima i promenama, a sezona 2022. će biti sjajna prilika za to. Radujem se nastavku sezone i trkanju pored Estebana u 2022. godini za Alpin", dodao je Alonso.

Okon je 1. avgusta pobedio u trci za Veliku nagradu Madjarske, uoči letnje pauze u Formuli 1, a u junu je produžio ugovor sa ekipom Alpin na još tri godine.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track